Ekan palkan odotus ja toimeentulotuki

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
JiiGee67
Viestit:1
Liittynyt: 24 Syys 2020, 12:22

Ekan palkan odotus ja toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja JiiGee67 » 24 Syys 2020, 12:35

Terve!

Miten selviydytään tilanteesta jossa jo kerran jouduin Kelan perintään. Eli kun aloittaa työt vaikka kuun lopulla. Tästä kun ilmoittaa rehellisesti Kelaan niin tuet katkeavat. Kuun alussa pitäisi vuokra maksaa mutta ensimmäistä palkkaa saa odottaa aina seuraavan kuun loppuun. Vuokranantaja lähettelee jo varoituksia ja perintäuhkauksia. Voitteko kertoa miten tilanne hoidetaan. Olen empinyt ottamaan vastaan työtä koska en halua enää joutua perintään uudestaan vaan hoitaa tilanne oiken. Kuka auttaa tilanteessa?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13408
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Ekan palkan odotus ja toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 24 Syys 2020, 15:27

Hei JiiGee67!

Perustoimeentulotuki koostuu tulojen/varojen ja perustoimeentulotuessa huomioitavien menojen erotuksesta. Perustoimeentulotuessa tulo huomioidaan yleensä sille kuukaudelle, kun tuloa maksetaan. Kuitenkin, jos tuloa saa kuukauden viimeisenä päivänä tai viimeisenä pankkipäivänä, niin Kela laskee sen seuraavan kuukauden tuloksi, koska rahan katsotaan olevan tuolloin käytettävissä.

Yleisen asumistuen tarkistusperuste on, jos ruokakunnan tulot nousevat vähintään 400 e/kk tai pienenevät vähintään 200 e/kk edellisen päätöksen tuloihin verrattuna. Tuki tarkistetaan sitä kuukautta seuraavan kuukauden alusta, josta alkaen tulojen muutos on voimassa kuukauden 1. päivästä alkaen.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä Kelan asiakaspalveluun, jolloin tilannettasi voidaan tarkastella henkilökohtaisemmalla tasolla.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi