Toimeentulotuen hakeminen

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
ongelma

Toimeentulotuen hakeminen

Lukematon viesti Kirjoittaja ongelma » 15 Huhti 2021, 22:09

Hei! Sain viime vuonna Kelalta perustoimeentulotukea siltä ajalta, jolloin en saanut opintotukea. Hain kuitenkin ensimmäisenä kuukautena, kun koulu alkoi molempia, jolloin Kelasta tuli vastaus toimeentulotukeen liittyen, että minun täytyisi ottaa opintolainaa tai jos haen perustoimeentulotukea siitä vähennetään jotakin..Olenko siis taas tänä vuonna oikeutettu hakemaan perustoimeentulotukea sille ajalle, jolloin en saa opintotukea vaikka syksyllä Kelasta tuli tuollainen vastaus?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:14167
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuen hakeminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 16 Huhti 2021, 10:54

Hei ongelma!

Voit hakea toimeentulotukea ajalle, jolloin et ole oikeutettu opintotukeen. Yleensä tämä tarkoittaa opiskelijoilla kesäaikaa. Ensisijaisesti sinun tulisi kuitenkin etsiä kesätöitä tai selvittää mahdollisuus kesäopintoihin, jonka ajalle voit hakea opintotukea.

Opintolainan määrä otetaan perustoimeentulotuessa tulona huomioon siltä ajalta, jolloin sinulla on oikeus opintolainaan. Jos opintolainan valtiontakaus on esimerkiksi 650e/kk, huomioitaisiin tämä summa tulona kuukaudessa, jos haet toimeentulotukea ajalta, jolta sinulla on lainatakausoikeus.

Ystävällisin terveisin
Päivikki | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi