Skolresestöd

Stöd till studerande vid gymnasier och yrkesläroanstalter för de dagliga skolresorna. Hur ansöker man om skolresestöd och hur betalas det ut? Vad händer om man flyttar (till en annan adress)? Betalas stödet ut när man genomför sin praktik?

Valvoja: FPA | studiestöd

Avatar
JennyS

Skolresestöd

Lukematon viesti Kirjoittaja JennyS » 25 Elo 2017, 10:31

Min son studerar i gymnasiet och har rätt till skolresestöd. Vi har inte ännu lämnat in vår ansökan. Räknas resan från påstigningsplatsen till avstigningsplatsen eller till skolan? Bussen han tar går inte till skolan och han måste gå ett par kilometer. Undrar också hur vi ska söka. Så länge han vädret är bra under hösten kommer han att åka motorcykel till skolan. Kan vi ändå köpa bussbiljetten och få stöd för den fast han inte skulle använda buss? Bra att ha i reserv ifall vädret är dåligt. På vintern åker han ju enbart buss. Är bussbiljetten i kraft en månad i taget eller finns det x antal resor på den som man kan använda?

Avatar
FPA | studiestöd
Viestit:816
Liittynyt: 14 Joulu 2015, 12:54

Re: Skolresestöd

Lukematon viesti Kirjoittaja FPA | studiestöd » 25 Elo 2017, 14:09

Hej JennyS!

Tack för din fråga

Med skolresa avses den kortaste bilvägen mellan hemmet och läroanstalten.

När det gäller bussbiljetterna är det lite olika beroende på om det är fråga om Matkahuoltos bussar eller Waltti-trafik.

Hos Matkahuolto köper man vanligtvis en 44 resors skolresestödsbiljett. Denna kan användas tills resorna är använda, dock högst till läsårets slut.

Waltti har inte annat än 30-dagars biljett. Den kan alltså inte användas efter att 30-dagars giltighetstiden gått ut.

Hälsningar

Elisabeth | FPA studiestöd
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst!