Toimeentulotuki liitteet

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Kurpitsamyski

Toimeentulotuki liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kurpitsamyski » 12 Huhti 2018, 13:24

Hei!

Hain toimeentulotukea seuraavalle kuukaudelle ja laitoin asumismenoihin myös sähkölaskun ja kotivakuutuksen, mutta sähkölaskuhan tulee vasta 12.päivä seuraavaa kuuta niin pitääkö silloin laittaa vanhasta sähkölaskusta liite vai kuinka?
Toinen kysymys kuuluu, että laitoin kotivakuutuksen, mutta tajusin seuraavan laskun tulevankin vasta noin 4 kuukauden päästä. En siis tarvitse sitä varten tukea, riittääkö ettei sitä varten lähetä liitettä vai pitääkö sille kirjoittaa jokin lisäselvitys.

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotuki liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 12 Huhti 2018, 13:31

Eihän sitä vanhasta voi liitettä laittaa, kun eiköhän siinä sähkölaskussa oon eri summa. Laitat sen sitten kun se on sulle tullut, 12.päivä.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11312
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuki liitteet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 13 Huhti 2018, 09:47

Hei Kurpitsamyski!

Hakemukseen kannattaa merkitä ne menot, joista on jo lasku tai tosite olemassa. Jos laskuja tulee sitten myöhemmin, ne voi toimittaa erikseen. Laskut huomioidaan sille kuukaudelle menoksi, mikä niissä on eräpäivä.

Vanha sähkölasku ei riitä tositteeksi vaan tarvitaan sen kuukauden lasku liitteeksi, mille haet toimeentulotukea. Voit laittaa asiointipalvelussa viestin ja kertoa, ettei laskut ole vielä tulleet niin hakemus ei turhaan odota niitä.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi