Yleiskysymys

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Lawetorder

Yleiskysymys

Lukematon viesti Kirjoittaja Lawetorder » 19 Touko 2018, 10:33

Millä tavoin ja perustein kela julkisen vallan edustajana turvaa suomen kansalaisten perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisen kokonaisvaltaisesti?


Avatar
Lawetorder

Re: Yleiskysymys

Lukematon viesti Kirjoittaja Lawetorder » 19 Touko 2018, 18:50

Kysymys oli kelalle, ei sinulle ja tuo pdf-dokumentti ei ole vastaus, vai onko sinun mielestäsi mukamasten?

Avatar
Vieras

Re: Yleiskysymys

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 19 Touko 2018, 19:15

No yrietetään sitten tälläistä vastausta:

Sosiaaliset oikeudet, sosiaaliset perusoikeudet ja sosiaaliset ihmisoikeudet

Tavallisen lainsäädännön takaamia sosiaalisia oikeuksia ovat mm. Kelan toimeenpaneman sosiaaliturvalainsäädännön sisältämät sosiaalietuudet. Perustuslaki takaa taloudellisia, sosiaalisia ja sivistyksellisiä oikeuksia (TSS-oikeudet), kuten oikeuden työhön, opetukseen, välttämättömään toimeentuloon ja huolenpitoon, sosiaaliturvaan sekä riittäviin sosiaali- ja terveyspalveluihin, joita julkisen vallan on velvollisuus turvata ja edistää. Myös eräiden muiden perusoikeussäännösten, kuten yhdenvertaisuuden, tasa-arvon, hyvän hallinnon ja oikeusturvan, suoja ulottuu TSS-oikeuksiin.

Suomen valtionsisäisesti voimaan saatetuista ja Suomea sitovista ihmisoikeussopimuksista YK:n taloudellisia, sosiaalisia ja sivistyksellisiä oikeuksia koskeva kansainvälinen yleissopimus (TSS-sopimus) ja Euroopan sosiaalinen peruskirja turvaavat nimenomaan TSS-oikeuksia, kuten oikeuden työhön, terveyteen, asuntoon ja sosiaaliturvaan.

Lisäksi Euroopan ihmisoikeussopimuksessa sekä YK:n kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevassa kansainvälisessä yleissopimuksessa (KP-sopimus) on sosiaalisten oikeuksien kannalta merkittäviä säännöksiä mm. syrjinnästä ja oikeudenmukaisesta oikeudenkäynnistä. Sosiaalisten oikeuksien toteuttaminen on ensisijaisesti eduskunnan tehtävä. Sen tulee säätää sosiaalisten oikeuksien toteuttamiseksi tarvittavat lait.

Suomea sitovista kansainvälisistä ihmisoikeussopimuksista on kerrottu laajemmin ulkoministeriön sivuilla.
Toimeenpano ja valvonta

Useat tahot sekä kotimaassa että kansainvälisesti toimeenpanevat ja valvovat sosiaalisia oikeuksia. Näitä ovat kotimaiset sosiaaliturvan täytäntöönpanoviranomaiset (Kela, kunnat, eläkelaitokset ja vakuutusyhtiöt) sekä muutoksenhaku- ja valvontaelimet, joita ovat sekä kotimaiset oikeusasteet että kansainväliset tuomioistuimet ja ihmisoikeuskomiteat.

Lisäksi lainvalvojien, eduskunnan oikeusasiamiehen ja oikeuskanslerin tehtävänä on valvoa, että viranomaiset ja virkamiehet noudattavat lakia ja täyttävät velvollisuutensa ja että kansalaisten perus- ja ihmisoikeudet toteutuvat.

Millaista vastausta odotat Kelalta?

Avatar
Lawetorder

Re: Yleiskysymys

Lukematon viesti Kirjoittaja Lawetorder » 20 Touko 2018, 20:12

Onko se sinun asiasi jollain tavalla millaista vastausta odotan ja luulitko oikeesti, siis aikuisten oikeesti, etten jo noita tiennyt, unohdit, tai oikeammin et unohtanut, vaan tarkoituksella jätit monia asioita pois kokonaan, mutta jäämme jännityksellä odottamaan millain vastaa kela, vaikkakin jo tiedän etukäteen heidän vastauksensa.

By the way, myös euroopan ihmisoikeussopimus sisältää joitain tärkeitä oikeuksia, joista kylläkin olet varsin hyvin tietoinen, mutta tahallasi kierräy ne, aivan samoin kuin moni muukin tekee niin.

Avatar
Lawetorder

Re: Yleiskysymys

Lukematon viesti Kirjoittaja Lawetorder » 21 Touko 2018, 13:35

Lawetorder kirjoitti:Onko se sinun asiasi jollain tavalla millaista vastausta odotan ja luulitko oikeesti, siis aikuisten oikeesti, etten jo noita tiennyt, unohdit, tai oikeammin et unohtanut, vaan tarkoituksella jätit monia asioita pois kokonaan, mutta jäämme jännityksellä odottamaan millain vastaa kela, vaikkakin jo tiedän etukäteen heidän vastauksensa.

By the way, myös euroopan ihmisoikeussopimus sisältää joitain tärkeitä oikeuksia, joista kylläkin olet varsin hyvin tietoinen, mutta tahallasi kierrät ne, aivan samoin kuin moni muukin tekee niin.
Ei, eipä ole kela raukka vastannut tähän kiinnostavaan kysymykseen ja joka varmasti kiinnostaa kaikkia kelan asiakkaita.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13642
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Yleiskysymys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 21 Touko 2018, 14:41

Hei Lawetorder!

Kelan toiminta perustuu kansaneläkelakiin. Lisätietoa laista: www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010731.

Kysy Kelasta-palstalla vastaamme etuusasioihin ja neuvomme toimeentulotuen hakemisessa.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Lawetorder

Re: Yleiskysymys

Lukematon viesti Kirjoittaja Lawetorder » 21 Touko 2018, 14:49

Kela | toimeentulotuki kirjoitti:Hei Lawetorder!

Kelan toiminta perustuu kansaneläkelakiin. Lisätietoa laista: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010731.

Kysy Kelasta-palstalla vastaamme etuusasioihin ja neuvomme toimeentulotuen hakemisessa.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela toimeentulotuki
En kysynyt mihin lakiin kelan toiminta perustuu, luehan kysymykseni uudelleen.

Kysymykseni liittyy juurikin myös toimeentulotukeen, että myös muihin etuuksiin, eli saisinko sen vastauksen kysymykseeni?

Avatar
Vieras

Re: Yleiskysymys

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 21 Touko 2018, 15:47

Tällä palstalla neuvotaan toimeentulotuki asioissa.. ei kuulu tuo sinun asia tänne palstalle. Tämä palsta oli niin paljon mukavampi ilman tuota Lawetorderia.. olis vaan pysynyt poissa!!

Avatar
Lawetorder

Re: Yleiskysymys

Lukematon viesti Kirjoittaja Lawetorder » 21 Touko 2018, 19:43

Vieras kirjoitti:Tällä palstalla neuvotaan toimeentulotuki asioissa.. ei kuulu tuo sinun asia tänne palstalle. Tämä palsta oli niin paljon mukavampi ilman tuota Lawetorderia.. olis vaan pysynyt poissa!!
Sosiaaliasiahenkilöä jurppii taas, tämä palsta olisi niin mukava ilman vieras nikkisiä henkilöitä jotka luulevat olevansa jotain ja kykeneviä valitsemaan ne henkilöt joille annetaan armosta oikeus kysyä ja niitä joille sitä ei millään haluttaisi antaa, eli onko sinulla oikeus valita kuka saa kysyä ja kuka ei?

Jollei ole, niin pysy pilttuussasi ja järsi seiniä raivotautisi heliittämiseen asti, eli jollei sinulla ole oikeutta valita ja suoda sananvapautta jollekkin ja jollekkin ei, niin ole hiljaa äläkä vingu, jos sinulla on oikeus tänne kirjoittaa, niin silloin on myöskin minulla ja sama asia toisin päinkin.

Ps. vieras, minä sentään kykenen edustaan itseäni määrätyllä tavalla tunnetulla nikillä, kun taas sinä et näemmä siihenkään edes kykene.

Eli kysymylseni kuului, ja liittyy myöskin toimeentulotukeen, millä tavoin ja perustein kela julkista valtaa edustavana turvaa Suomen kansalaisten perus- ja ihmisoikeuksien toteutumisen kokonaisvaltaisesti?