Ulosotto

Kysy takaussaatavan perinnästä, kun Kela on maksanut opintolainan pankille. Miten voit saada helpotusta maksamiseen, jos olet pitkään työkyvytön?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
Ulosotto
Viestit:1
Liittynyt: 25 Touko 2018, 09:14

Ulosotto

Lukematon viesti Kirjoittaja Ulosotto » 25 Touko 2018, 09:38

Vanhentunut opintolainani on ulosotossa, Laina on ulosmitattu perinnosta. Tuleva perintoosuus on talosta jossa aitini asuu ja omistaa, minun tuleva osuus talosta on 12,5% . Kysyisin etta kenelle ulosotto perii? Ja koska laina on vanhentunut, voinko anoa korkojen vahennysta tai poistoa? Tai paaoman poistoa? (Korko ja paaoma ovat saman suuruisia)
Kiitos,

Avatar
Kela | perintä
Viestit:459
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Ulosotto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 25 Touko 2018, 10:39

Hei Ulosotto!

Takaussaatavan korkoon voi hakea maksuvapautusta lomakkeella OG6. Lisätietoja korkojen maksuvapautuksesta löydät Kelan asiointisivuilta Opintolainan takaussaatavan perintä. Maksuvapautuksen takautuva hakuaika on 1 vuosi. Jos haet yli vuoden ajalta, selvitä hakemuksessa miksi hakemus on myöhässä. Vanhentumispäivän jälkeen velalle ei enää kerry korkoa.

Kysymykseesi 'kenelle ulosotto perii' saat vastauksen ulosotosta. Ota yhteyttä ulosottovirastoon asian selvittämistä varten.

Kysymykseesi muulta osin on hankala vastata, koska emme tiedä tilanteestasi, kuinka vanha velka on jne. Kehotan Sinua ottamaan yhteyttä Kelan perintäkeskukseen, jotta voimme selvittää asian paremmin.

Kesäterveisin
Rhea | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi