Tiliote ongelma

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vieras

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Syys 2018, 02:52

Ihmisten hävettäminen siitä, että eivät pysty pitämään talouttaan kunnossa, vaikka "ollaan aikuisia", ei hyödytä yhtään ketään. Voidaksemme parantaa tilannetta, meidän tulee tarkastella tilannetta ja auttaa sen mukaan, mikä todellinen tämänhetkinen tilanne on, ei sen mukaan, miten asioiden kunkin mielestä tulisi olla.

Avatar
Vieras

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Syys 2018, 06:18

Eli rahaa jaetaan vastikkeetta taikaseinästä kaikille jotka sanoo että se on loppu.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11291
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Syys 2018, 10:11

Hei!

Muistutan pitämään keskustelun asiallisella linjalla.

Terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
niippala

Kysymys

Lukematon viesti Kirjoittaja niippala » 14 Syys 2018, 11:09

Voiko 'toimeentulotukea' saada, vaikka ei ole työnhakijana??? Kysyn kaverini puolesta, hänellä palkkatulot olleet jo pitkään alle 7000 e vuodessa, iältään 59-vuotias suomalainen mies. Ei nauti mitään muitakaan tukia.

Avatar
Vieras

Re: Kysymys

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Syys 2018, 11:22

niippala kirjoitti:Voiko 'toimeentulotukea' saada, vaikka ei ole työnhakijana??? Kysyn kaverini puolesta, hänellä palkkatulot olleet jo pitkään alle 7000 e vuodessa, iältään 59-vuotias suomalainen mies. Ei nauti mitään muitakaan tukia.
No asumistuki ainakin kannattaa hakea jos ei ilmaiseksi asu ja kyllä sitä saa myös yrittäjät. Toimeentulotukea myös voi hakea mutta siinä tulee patistelu työnhakijaksi ilmoittautumisesta jos pitkään on tulot niin että ei riitä.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:11291
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Syys 2018, 13:10

Hei niippala!

Toimeentulotukea voi saada, vaikka ei saisikaan työttömyysetuutta. Kuten nimimerkki Vieras jo kertoikin, niin yleistä asumistukea voisi mahdollisti saada lisäksi.

Ystävällesi työttömyysetuus olisi ensisijainen etuus ja toimeentulotuki vasta viimesijainen etuus. Häntä pyydettäisiin hakemaan työttömyysetuutta ja ilmoittautumaan työttömäksi työnhakijaksi.

Toimeentulotuen määrää voidaan alentaa, jos hän ei hae ensisijaisia etuuksia.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
niippala

Vastaus virkailijalle

Lukematon viesti Kirjoittaja niippala » 14 Syys 2018, 17:03

Eli ymmärsin tämän niin, että hän voisi saada hieman toimeentulotukea vaikka ei ilmoittaudu työnhakijaksi. Tiedän että hän ei rupea työnhakijaksi. Vasta kahden vuoden päästä saisi hieman eläkettä. Hänellä on pieni oma talo jossa nykyiset menot niin suuret että raha ei enään tahdo riittää. Entä asumistuki? Mitä hänen kannattaisi tehdä? Tämän 59-vuotiaan miehen elämäntavat erinomaiset, raivo raitis jne. Aloin kysyä näitä hänen puolestaan kun koittaa selviytyä joka viikko (äärimmäisen pieni summa) ruokaostoksilla? Eikä hänellä ole nettiä.

Avatar
Vieras

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Syys 2018, 18:15

Ilmeisesti hän on pärjännyt muilla tuloilla ja säästöillä jo pidempään joten toimeentulotuki ei varmaan ole se mitä kannattaa ensimmäisenä hakea.

Asumistukea voi saada omistusasuntoon, joten se nyt kannattaa ainakin hakea.

Jos työkkäriin/töihin ei halua mennä niin kyllä sitä toimeentulotukeakin voi 40% alennettuna nostaa, jos ei todellakaan ole mitään muita tuloja/säästöjä. Koska on kuitenkin pidempään elänyt jo ilman tuloja/säästöjä niin kela varmasti edellyttää jotain selvitystä siitä miten on pärjännyt ilman toimeentulotukea pidempään.

Avatar
niippala

Kiitos

Lukematon viesti Kirjoittaja niippala » 14 Syys 2018, 21:17

Niippala kiittää asian tuntevista vastauksista ja odottaa vielä Kelan virkailijan kommenttia.

Avatar
ffdfd

Re: Tiliote ongelma

Lukematon viesti Kirjoittaja ffdfd » 15 Syys 2018, 22:18

Säästöt on varmaan syöty ja vain omistustalo jäljellä. Täydet oikeudet jos näin toimeentulotukeen ja itseasuttua asuntoa ei tarvitse myydä.

Kerronpa myös jotain mita Kelavastaaja ei kerro. Jos aikoo toimia Kelan mielestä moitittavasti (ei halua työkkäriin ) niin ei sitä pidä Kelalle kertoa. Kun ei kerro niin ensin maksetaan täysituki, sitten annetaan ukaasia ja sitten alennetaan 20% ja viimeseksi 40 % Kertomalla etukäteen aikeensa vain nopeuttaa turhaan prosessia ja menettää toimillaan riihikuivaa rahaa.

Aikaa voi myös pelata niin että kun kehotus työttömäksi ilmoittautumisesta tulee niin tekee sen ilmoittautumisen parissa minuutissa netissä ja laittaa todistuksen. Ei sinne työkkäriin heti joudu kun ilmoituksen tekee. Mitä enemmä pelaa aikaa niin sen enemmän saa toimeentulotukea kun viivästyttää alentamisprosessin alkua.