Lön i december

Hur stora inkomster får en studerande ha? Vilka inkomster beaktas? Hur annullerar och återbetalar man studiestöd. Återkrav efter inkomstkontrollen.

Valvoja: FPA | studiestöd

Avatar
Tergipedidae

Lön i december

Lukematon viesti Kirjoittaja Tergipedidae » 11 Loka 2018, 17:03

Hejsan, två frågor om studiestöd och lön.

Om man arbetar i december 2018 men får lönen i januari 2019, till vilket år räknas den lönen då man skall räkna ut hur många månader studiestöd man kan ta ut?

Om man arbetar till och från under detta läseår (2018-2019) och avslutar det arbetsförhållandet i maj och då får ut semesterersättning och liknande för hela perioden, vart räknas den inkomsposten, blir det på 2019 års sida eller måste man räkna ut för vilken tid det motsvarar?

Allt detta sker under ett utbyte och jag jobbar också här (Sverige) men det borde väl inte påverka?

Mvh
Teo

Avatar
FPA | studiestöd
Viestit:830
Liittynyt: 14 Joulu 2015, 12:54

Re: Lön i december

Lukematon viesti Kirjoittaja FPA | studiestöd » 12 Loka 2018, 15:42

Hej Teo!

Tack för din fråga.

FPA beaktar inkomsterna för det år och till det belopp som Skatteförvaltningen meddelar dem till FPA. Du kan kontakta skatteverket för att kontrollera till vilket skatteår inkomsten för december månad kommer att meddelas. Du kan också kolla med din arbetsgivare om arbetsgivaren meddelar lönen som intjänats i december men utbetalas i januari som inkomst för 2018 eller 2019 till skatteverket.

Den lön eller semesterersättning som utbetalas i maj 2019 beaktas som inkomst för 2019. Du behöver alltså inte räkna ut för vilken tid det motsvarar.

Du skall meddela alla dina utlandsinkomster till FPA, eftersom också inkomsterna från utlandet beaktas i inkomstkontrollen.

Vänliga hälsningar

Elisabeth | FPA studiestöd
FPA:s e-tjänster finns på adressen http://www.fpa.fi/etjanst!