Asumistuen muutos, kun tulot muuttuvat

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
Vierailija18

Asumistuen muutos, kun tulot muuttuvat

Lukematon viesti Kirjoittaja Vierailija18 » 04 Tammi 2019, 19:22

Hei!
Aloitan opiskelun yliopistossa ensi syksynä ja muutan samalla yhteen poikakaverini kanssa. Hän saa tällöin tuloja töistä, enkä saa luultavasti sen vuoksi asumistukea. Vuoden vaihteen, 2020, jälkeen hän kuitenkin lähtee vuodeksi armeijaan, eikä enää saa töistä tuloja, paitsi armeijan päivärahan. Hän kuitenkin edelleen asuisi kanssani lomat.
Muuttuuko tällöin niin, että minä saisin asumistukea, kun muita tuloja ei olisi? Miten tämä poikakaverini tulojen muuttuminen pitää todistaa asumistukihakemuksessa ja kuinka ajoissa ennen vuoden vaihdetta asunistukea voi hakea?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1153
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Asumistuen muutos, kun tulot muuttuvat

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 08 Tammi 2019, 11:29

Hei Vierailija18!

Voitte hakea yleistä asumistukea ensi vuoden alusta alkaen. Tuki on avopuolisoille yhteinen. Yleisen asumistuen laskurilla voit arvioida, olisiko teillä oikeus tukeen mahdollisesti jo aiemminkin. www.kela.fi/laskurit.

Avopuolisosi voi palvelukseen astuessaan hakea sotilasavustusta ja siihen asumisavustusta. Jos yleistä asumistukea maksetaan samaan aikaan teille, niin asumisavustuksen asumismenoina huomioidaan asevelvollisen oman asumismeno osuuden ja asumistuen puolikkaan erotus. Hakemuksen hän voi toimittaa kuukautta ennen palveluksen alkamista. Sotilasavustuksessa ei ole takautuvaa hakuaikaa eli avustus voidaan myöntää aikaisintaan hakemuskuukauden alusta.
www.kela.fi/sotilasavustus-asumisavustus

Ystävällisesti
Marika | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi