Milloin teen hakemuksen

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Thrasher
Viestit:15
Liittynyt: 26 Tammi 2017, 18:05

Milloin teen hakemuksen

Lukematon viesti Kirjoittaja Thrasher » 09 Tammi 2019, 15:09

Hei siis omat työni loppuivat joulukuun lopussa ja Te-Toimisto käski laittaa työttömyysturva hakemuksen Kelalle. Mietin kuitenkin, että pitääkö se hakemus tehdä nyt vai vasta kuun lopussa? Kun siellä pitää laittaa se työttömyysaika niin ilmeisesti jos tekisin sen nyt niin se hakemus olisi vain ajalta 1.1 - 8.1.

Lisäksi kun työssäoloehtoni täyttyy 8 kuukauden osalta työtuntien määrän perusteella niin mietin siltäkin kannalta, että myöhästyykö päätös kauankin, mikäli heidän täytyy tarkistaa tuo työssäoloehdon täyttyminen palkkalaskelmistani.

Eli kannattaako tehdä hakemus nyt vai vasta myöhemmin? Kiitos :)

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15258
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Milloin teen hakemuksen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 11 Tammi 2019, 10:59

Hei Thrasher!

Voit laittaa hakemuksen vireille nyt tai halutessasi myöhemmin.
Uuden hakemuksen keskimääräinen käsittelyaika on nyt 19 päivää.
Jos hakemus on nyt vireillä ja sitä käsitellään ns. lyhyeltä ajanjaksolta, niin päätöksen annettuamme, pyydämme sinua ilmoittamaan lisää työttömyysajan päiviä, jotta saadaan kerättyä tiedot mahdollisesta omavastuu ajasta (5pv) sekä 10 maksupäivän osalta, jotta etuus saadaan maksuun.
Ensimmäinen maksujakso on aina 10 päivää ja sitten jatkossa 20 päivän jaksoissa.

Terveisin
Riikka | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Thrasher
Viestit:15
Liittynyt: 26 Tammi 2017, 18:05

Re: Milloin teen hakemuksen

Lukematon viesti Kirjoittaja Thrasher » 11 Tammi 2019, 16:53

Selvä kiitos. Olisi kuitenkin tällainen pieni ongelma työssäoloehtoa koskien, eli olen toimittanut kaikki palkkalaskelmani ja työsopimukseni edelliseltä kahdelta vuodelta Kelalle. Palkkalaskelmista tietenkin selviää jokaisen kuukauden työtunnit, jotka ovat yleensä väliltä 80-140 ja myös palkka. Työsopimuksiin, jotka ovat siis määraikaisia, on viikottaisiksi työtunneiksi merkitty minimissään 20 tuntia/viikko.
Tiedän siis, että työssäoloehto täyttyy ensimmäisiltä 11 kuukaudelta, joka viikolta. Kuitenkaan meillä ei ole viikottaisia työtunteja kirjattuna enää mihinkään, joten niitä on mahdotonta selvittää. Onko siis noista palkkalaskelmista mahdollista selvittää täyttyykö tämä työssäoloehto, kun kuukausittainen tuntimäärä on kuitenkin noin iso.

Kelalla sanoivat paikanpäällä minulle, että TT4 lomakkeen voi täyttää, mutta jos työtunnit eivät ole tiedossa niin sitten jätämme täyttämättä.
Jos sitä työssäoloehtoa ei pysty, noiden perusteella todistamaan niin onko mahdollista muuttaa tuo hakemus sellaiseksi, että se käsitellään niin ettei työssäoloehto täyty? Vai mitä pitäisi tehdä tällaisessa tilanteessa?

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15258
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Milloin teen hakemuksen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 14 Tammi 2019, 15:24

Hei Thrasher!

Käsittelijä tutkii voidaanko työssäoloehto selvittää toimittamiesi liitteiden perusteella ja pyytää sinulta tarvittaessa lisätietoja. Tarvittaessa voit olla yhteydessä asiakaspalveluun 020 692 210 (ma-pe 9-16) niin tilannetta voidaan selvittää henkilökohtaisesti.

Ystävällisesti
Marika | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi