Asumistuki valmistumisen jälkeen

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Ilonap

Asumistuki valmistumisen jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Ilonap » 10 Tammi 2019, 16:03

Hei!

Valmistuin joulukuun lopussa ja sain nyt tammikuussa asumistuen. Peruin asumistuen, sillä aloitin työt tammikuun toisella viikolla. Miten voin palauttaa tämän saamani asumistuen vaikken ollut enää opiskelija ja minulla oli työpaikka?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:28931
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuki valmistumisen jälkeen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 11 Tammi 2019, 13:39

Hei Ilonap!

Yleinen asumistuki tarkistetaan seuraavan kuukauden alusta siitä, kun tulojen muutos on kestänyt täyden kuukauden.

Jos siis olet aloittanut työt tammikuun puolessa välissä, huomioidaan uudet tulot vasta 1.3.2019 alkaen. Tämä johtuu siitä, että helmikuu on ensimmäinen kuukausi jolloin sinulla on tulot nousseet koko kuukauden ajalta.

Jos olet peruuttanut tuen 1.1.2019 alkaen, saat liikamaksusta kirjeen, missä kerrotaan liikamaksusta ja miten voit antaa selvityksen liikamaksuun johtaneista syistä.

Neuvoisin sinua tässä tilanteessa halutessasi ottamaan yhteyttä Kelan asiakaspalveluun tai laittamaan viestiä asiointipalvelun kautta, niin voimme selvittää tarkemmin oikeutesi tässä tilanteessa tammi- ja helmikuun tukeen.

Ystävällisin terveisin
Aki | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi