Takuuvuokra

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Maikku689

Takuuvuokra

Lukematon viesti Kirjoittaja Maikku689 » 12 Tammi 2019, 21:01

Tuli ero ja pitäisi nopeasti saada asunto vuokrattua. Tuloni ovat pienet eikä säästöjä. Kuinka nopeasti voisin saada päätöksen takuuvuorasta ja asumistuesta?

Avatar
Vieras

Re: Takuuvuokra

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 12 Tammi 2019, 21:21

Sinun täytyy hakea perustoimeentulotukea kelasta ja sen yhteydessä hakea takuuvuokraa. Hakemuksen käsittelyaika on maksimissaan seitsemän työpäivää hakemuksen jättämisestä, edellyttäen, että kaikki tarvittavat liitteet ovat mukana.

Asumistukea voit hakea kun sinulla on vuokrasopimus.

Avatar
KristiinaKysar
Viestit:1
Liittynyt: 13 Tammi 2019, 07:00

Re: Opintotuki isälle

Lukematon viesti Kirjoittaja KristiinaKysar » 13 Tammi 2019, 07:08

Hei, olen Suomen kansalainen ja asumme tällä hetkellä USA:ssa. Mieheni on USA:n kansalainen ja lapsemme ovat Suomen ja USA:n kansalaisia. Olemme muuttamassa Suomeen ja olisin halukas tietämään mitä tukia saamme Kelalta. Lapsemme ovat 4, 3 ja 2 vuotiaat. Jäisin itse kotiin hoitamaan lapsiamme kun mieheni opiskelee täyspäiväisesti lentäjäksi!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33385
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Takuuvuokra

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 14 Tammi 2019, 14:51

Hei, Maikku689

Voit hakea Kelasta toimeentulotukea takuuvuokraan ja muihin välttämättömiin menoihin. Löydät lisätietoa hakemuksesi kiirehtimisestä:
https://www.kela.fi/perustoimeentulohak ... -kasittely

Voit hakea yleistä asumistukea sitten, kun sinulla on vuokrasopimus ja kun tiedät muuttopäivän.

Hei, KristiinaKysar

Suomeen muuttavien kannattaa ensimmäiseksi hoitaa niin sanotun vakuuttamisasian kuntoon eli sen, että voitte saada sosiaaliturvaetuuksia Suomesta. Lue lisää:
https://www.kela.fi/sosiaaliturvaan-kuu ... ta-suomeen
Kun tämä asia on kunnossa, voitte ryhtyä hakemaan asumistukea ja perhe-etuuksia.

Miehesi mahdollisuus saada opintotukea Suomesta ei suoranaisesti riipu edellä mainitusta vakuuttamisasiasta, koska opintotukea koskevat omat sääntönsä. Hänellä pitää kuitenkin olla jatkuva tai pysyvä oleskelulupa Suomessa vakituisesti asuvana. Suomeen muuton syynä pitää olla muu kuin opiskelu.

Oma kysymyksensä on vielä siinä, voidaanko mainittuihin lentäjäopintoihin myöntää opintotukea. Teidän on syytä varmistaa koulutusta tarjoavalta oppilaitokselta, oikeuttavatko suunnitellut opinnot Kelan opintotukeen.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi