Opinnot keskeytetty, Opintorahaa tilillä - Toimeentulotukea?

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
jeffe
Viestit:1
Liittynyt: 12 Tammi 2019, 23:30

Opinnot keskeytetty, Opintorahaa tilillä - Toimeentulotukea?

Lukematon viesti Kirjoittaja jeffe » 12 Tammi 2019, 23:42

Opiskelija lopetti opinnot. Hän lopetti koulunsa mutta opintolainaa ehdittiin siitä huolimatta maksaa tilille. Myös vuokravakuus (toiselta paikkakunnalta muuton takia) hyvitettiin. Nyt nuori on tilanteessa jossa mietitään tulevaa koulutusta ja tukitoimia kun on mielenterveysongelmia . Nuori ei ole kuitenkaan opinnoissa vielä eikä toisaalta ilmottautunut työttömäksi työnhakijaksikaan. Onko nuorella realistista mahdollisuutta saada toimeentulotukea? Opintolainan takaisinmaksu??

Avatar
Vieras

Re: Opinnot keskeytetty, Opintorahaa tilillä - Toimeentulotu

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Tammi 2019, 10:15

Hänen pitää ilmoittautua tyttömäksi työnhakijaksi.Toimeentulotuki on viimesijainen etuus.Tämän varmasti olette jo tienneet.

Avatar
Vieras

Re: Opinnot keskeytetty, Opintorahaa tilillä - Toimeentulotu

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 13 Tammi 2019, 10:52

Tai hakee sairauspäivärahaa,jos on työkyvytön.Toimeentulotukeen nähden työttömyysturva ja sairauspäiväraha ovat ensisijaisia etuuksia.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13633
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Opinnot keskeytetty, Opintorahaa tilillä - Toimeentulotu

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Tammi 2019, 14:54

Hei
jeffe kirjoitti:Opiskelija lopetti opinnot. Hän lopetti koulunsa mutta opintolainaa ehdittiin siitä huolimatta maksaa tilille. Myös vuokravakuus (toiselta paikkakunnalta muuton takia) hyvitettiin. Nyt nuori on tilanteessa jossa mietitään tulevaa koulutusta ja tukitoimia kun on mielenterveysongelmia . Nuori ei ole kuitenkaan opinnoissa vielä eikä toisaalta ilmottautunut työttömäksi työnhakijaksikaan. Onko nuorella realistista mahdollisuutta saada toimeentulotukea? Opintolainan takaisinmaksu??
Hei jeffe!

Opintolainaan ja sen mahdolliseen takaisinmaksuun liittyen hänen kannattaa olla yhteydessä Kelaan. www.kela.fi/palvelunumerot.

Kirjoitit, että nuorella on mielenterveysongelmia. Jos lääkäri toteaa hänet työkyvyttömäksi ja kirjoittaa sairauslomaa niin tällöin voisi miettiä sairauspäivärahan hakemista. www.kela.fi/sairauspaivaraha. Muussa tapauksessa hänen kannattaa selvittää oikeutensa työttömyysetuuteen ja ottaa yhteyttä TE -toimistoon.

Perustoimeentulotuki on viimesijainen etuus ja tätä ennen tulee selvittää muut mahdolliset ensisijaiset etuudet (työttömyysetuus / sairauspäiväraha/ yleinen asumistuki). Arvion perustoimeentulotuesta voi niin halutessaan tehdä laskurilla.

Ystävällisesti
Satu | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi