Asumistuki ja talolaina

Miten asumistukea haetaan? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele lapsiperheen asumistuesta.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
AMV19
Viestit:1
Liittynyt: 13 Tammi 2019, 20:49

Asumistuki ja talolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja AMV19 » 14 Tammi 2019, 09:32

Hei!
Olen eroamassa avoliitosta ja muuttamassa kolmen alaikäisen lapsen kanssa vuokralle. Voinko saada asumistukea normaalisti/täysimääräisesti vaikka nimeni on vielä talon lainapapereissa? Oma ja lasten osoite on kuitenkin vuokra-asunnossa.

Entä meneekö järjestys niin, että ensin tehdään vuokrasopimus ja sitten tukihakemus? Mistä voi tietää varmaksi että tuen saa, jotta pystyy maksamaan vuokran?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:30345
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Asumistuki ja talolaina

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 15 Tammi 2019, 09:56

Hei AMV19!

Ikävä kuulla erostanne.

Asumistukea voi saada vuokra-asuntoon vaikka omistaisikin puolet omistusasunnosta. Asumistukea haettaessa tulee olla vuokrasopimus tehtynä. Voit tehdä arviolaskelman asumistuesta sivuiltamme löytyvällä laskurilla: www.kela.fi/laskurit. Lopullisen päätöksen voi saada ainoastaan hakemuksen perusteella.

Tiesithän että voit hakea lapsilisään yksinhuoltajakorotusta, kun olet muuttanut lasten kanssa. Yksinhuoltajakorotus on 53,30 euroa kuukaudessa jokaisesta lapsesta, josta saat lapsilisää. Voit hakea yksinhuoltajakorotuksen lapsilisään, jos et ole avio- tai avoliitossa tai olet muuttanut puolisostasi erilleen yhteiselämän lopettamiseksi

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi