Toimeentulotukea kunt. psykoterapian omavastuuosuuteen?

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
eveliinap

Toimeentulotukea kunt. psykoterapian omavastuuosuuteen?

Lukematon viesti Kirjoittaja eveliinap » 14 Tammi 2019, 10:43

Hei. Terapeuttini sanoi, että joskus on mahdollista saada toimeentulotukea kuntouttavan psykoterapian omavastuuosuuteen. Saan työttömyysrahaa tässä kuussa vain 480€ ja tällä viikolla pitäisi maksaa siitä joulukuun terapiakäyntien omavastuuosuus 164€, joten pienissä mennään.

Kokeilin toimeentulotukilaskuria, jos laitan siihen oman työttömyysrahani ja puolisoni ansiotulot, laskuri kertoo että tukea saa 0 €. Mutta jos lisään terveydenhoitokustannukset kenttään 164€ (omavastuu terapia), laskuri sanoo että saisin 90€ tukea. Onko minun järkeä laittaa toimeentulotukihakemus kun laskuri kuitenkin sanoo 0€ ilman tuota terapiamaksua? Tai siis, onko mitään mahdollisuuksia että tukea tuohon terapian omavastuuosuuteen myönnettäisiin?

Avatar
Vieras

Re: Toimeentulotukea kunt. psykoterapian omavastuuosuuteen?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Tammi 2019, 10:49

Kelan kuntoutuksena korvaamien psykoterapioiden omavastuuosuuksiin on mahdollista hakea toimeentulotukea. Näin Kela on vastannut aikasemmin kyseiseen asiaan.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12780
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotukea kunt. psykoterapian omavastuuosuuteen?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 14 Tammi 2019, 15:32

Hei eveliinap!

Vieras onkin sinulle jo ehtinyt vastaamaan, että Kelan kuntoutuksena korvaamien psykoterapioiden omavastuuosuudet voidaan ottaa huomioon perustoimeentulotuessa.

Kuvailemasi tilanteen perusteella neuvoisin sinua toimittamaan hakemuksen. www.kela.fi/toimeentulotuki-nain-haet.

Laita psykoterapialasku ja muut tositteet esittämistäsi menoista hakemuksen liitteeksi. Laskut huomioidaan eräpäivän mukaan eli esimerkiksi tammikuussa erääntyvä lasku voitaisiin huomioida tammikuun laskelmalle menoksi.

Mukavaa alkuviikkoa!

Terveisin
Satu | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi