Kotivakuutuksen kilpailluttaminen

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Sasa1

Kotivakuutuksen kilpailluttaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Sasa1 » 14 Tammi 2019, 18:57

Minulle tuli kelasta kehotus kilpailluttaa kotivakuutukseni. Riittääkö siihen että teen netissä/vertaa sivustolla laskelmat ja katson mikä on halvin vai pitääkö vakuutusyhtiöistä käydä kysymässä oikein kirjallinen tarjous? Monestako (tai jos spesifisti jostakin tietystä) vakuutusyhtiöstä pitää kokeilla? Entä miten toimitaan kun niiden ehdot tuntuu olevan erilaisia, eli miten kilpaillutus pitäisi hoitaa käytännössä? En siis ole ennen vakuutusyhtiöitä kilpailluttanut, vakuutukseni on ollut aiemmin samassa kuin vanhempienikin oli, kun koin sen luotettavaksi. Entä laitetaanko tarjoukset / printit vertailuista kelalle liitteeksi toimeentulohakemukseen?

Kiitos etukäteen vastauksista

Avatar
Vieras

Re: Kotivakuutuksen kilpailluttaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Tammi 2019, 22:39

Kotivakuutuksen hinnan saa alemmaksi niin että ottaa yhteyttä omaan vakuutusyhtiöön ja pyytää laskemaan irtaimistokorvauksen maksimisummaa. Harvalla toimeentulotuen hakijalla on 20 000e tai 100 000e irtaimistoa kotona. Vakuutusyhtiöt laittavat usein todella korkeita korvaussummia sopimuksiin jotta saavat hilattua vakuutuksen hintaa ylöspäin.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13386
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Kotivakuutuksen kilpailluttaminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 15 Tammi 2019, 10:55

Hei Sasa1!

Toimeentulotuki on viimesijainen etuus, jossa voidaan huomioida välttämättömät menot, kotivakuutus voidaan huomioida tiettyyn raja-arvoon saakka. On suositeltua että useammalta vakuutusyhtiöiltä tulee pyrkiä saamaan suoraan oikeat kotivakuutus tarjoukset. Ei ole mitään tiettyä vakuutusyhtiötä mitä Kela suosittelee. Voit hakemuksessa mainita vakuutuksen kilpailuttamisesta ja tarvittaessa toimittaa hakemuksen liitteeksi kopiot tarjouksista.

Ystävällisin terveisin
Riina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi