Ulosotto. ja toimeentulotuki

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Tallu500
Viestit:10
Liittynyt: 16 Tammi 2019, 17:57

Ulosotto. ja toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Tallu500 » 16 Tammi 2019, 18:08

hei. Miksi Kela ei huomioi ulosottoa kuin silloin jos se on ulosmitattu palkasta? Kohdallani sitä ei huomioitu koska tilitän ulosottoon palkkalaskelman mukaisesti suoraan koska muutoin menetän työni koska käsittelen rahaa työssäni. Työtäni en halua riskeerata ja sen vuoksi sain pitkän neuvottelun jälkeen sovittua että niin kauan kuin tilitän ulosottoon palkasta menevän osuuden suoraan ja toimitan ulosottoon palkkalaskelmat , ei ulosotto pidätä suoraan palkasta. Eli lopputulos on tasan sama. Jos en maksa automaattisesti jokaisesta palkasta ulosottoon, niin palkasta pidätetään heti ulosottoon kuuluva tilityssumma.
Joten en vapaaehtoisesti maksa ulosottoon vaan toimin pakon edessä. Miksi siis toimeentulohakemuksessani ei otettu huomioon tätä ulosottoa?

Avatar
Vieras

Re: Ulosotto. ja toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 16 Tammi 2019, 18:41

Sinun pitää esittää ulosottoviranomaisen vahvistama kohtuullinen maksusuunnitelma kelalle ja selittää että maksu on sama kuin suoraan palkasta otettuna.

Avatar
Tallu500
Viestit:10
Liittynyt: 16 Tammi 2019, 17:57

Re: Ulosotto. ja toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Tallu500 » 16 Tammi 2019, 18:45

Näin olen tehnytkin. Kelalta tuli viesti että täytyisi laittaa oikaisuvaatimus. Mutta en ymmärrä miksi, koska ovat tehneet virheellisen päätöksen eli jätetty huomiotta tuo ulosotto. Oikaisuvaatimuksen käsittely vie noin 3 kuukautta, joten mielestäni se on kohtuutonta odotuttaa, kun tilanne on kriittinen.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13051
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Ulosotto. ja toimeentulotuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 17 Tammi 2019, 10:46

Hei Tallu500!

Viestistäsi ei selviä onko sinulle tehty maksusuunnitelmaa, jonka ulosottomies on vahvistanut. Sillä jos maksusuunnitelma on tehty, vähennetään sen mukainen maksu huomioon otettavista tuloista. Jos sinulla on maksusuunnitelma, toimita tosite Kelaan ja pyydä päätöksen tarkistusta.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi