Toimeentulotuen käsittely

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
mmr999
Viestit:1
Liittynyt: 01 Helmi 2019, 08:57

Toimeentulotuen käsittely

Lukematon viesti Kirjoittaja mmr999 » 01 Helmi 2019, 09:10

Miksi sivuillanne lukee että uuteen hakemukseen tarvitaan tiliotteet kahdelta edelliseltä kuukaudelta, kun viikon kuluttua pyydätte niitä lisää ja taas alkaa uusi viikon käsittelyaika. Kyse oli vuokravakuuden hakemisesta, tässä ajassa ehtii asuntotarjous umpeutua ja nykyinen asuntokin olisi jo pitänyt irtisanoa. Voisitte ohjeisiin täsmentää kuinka pitkältä ajalta tiliotteet oikeasti tarvitaan, että käsittelette hakemuksen. Vai onko se ihan käsittelijästä kiinni? Nyt en voi ottaa edullisempaa asuntoa vastaan koska nykyistä en uskaltanut irtisanoa, enkä todellakaan pysty maksamaan kahdesta asunnosta. Tarvii ilmeisesti jatkossa hakea kuukausittain toimeentulotukea, koska tulot putoavat ensi kuussa. Sitä en olisi tarvinnut jos olisin päässyt muuttamaan.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13398
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Toimeentulotuen käsittely

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 01 Helmi 2019, 14:12

Hei mmr999!

Uuden toimeentulotukihakemuksen liitteeksi pitäisi riittää kahden edeltävän kuukauden tiliotteet. Näkemättä tilannettasi, on vaikea arvioida miksi nämä eivät olisi riittäneet. Mikäli haluat kysyä asiasta tarkemmin, voit olla yhteydessä asiakaspalveluun.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi