Kulukorvaukset

Kuinka haen työttömyysturvaa? Paljonko voin saada työttömyysturvaa? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele työttömyysturvan hakemisesta.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
jtro
Viestit:1
Liittynyt: 01 Maalis 2019, 13:18
Paikkakunta: puumala

Kulukorvaukset

Lukematon viesti Kirjoittaja jtro » 01 Maalis 2019, 13:29

Olen hakemassa työvoimakoulutukseen Mikkeliin n.2,5 kk:ksi.Saanko tukea liikkumiseen,matkaa tulee 75 km suuntaansa.Voin mennä linja-autolla tai omalla autolla.Onko mahdollinen tuki saman suuruinen riippumatta liikkumismuodosta ja paljonko se on? Löytyy myöskin korotettu harkinnanvarainen tuki,kuka sen saa ja kuka päättää saanko sitä.Olen nyt työmarkkinatuella ollut yli vuoden.Miten tukea haetaan ja koska sen saa tietää,koulutus alkaa 18.3.2019.

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:15414
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Kulukorvaukset

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 04 Maalis 2019, 10:17

Hei jtro!

Työvoimakoulutus on työllistymistä edistävä palvelu ja sen ajalta on mahdollista saada kulukorvaus. Korvaus on 9 €/päivä. Sitä maksetaan vain päiviltä, jolloin osallistut työvoimakoulutukseen. Kulukorvaus edellyttää, että saat myös työttömyysetuutta samaan aikaan.

Kulukorvaus voidaan maksaa korotettuna, jos osallistut työssäkäyntialueesi ulkopuolella järjestettävään toimintaan. Korotettu kulukorvaus on 18 € päivältä. TE-palvelut ilmoittavat työvoimapoliittisella lausunnolla onko toiminta työssäkäyntialueen ulkopuolella.

Tieto työvoimakoulutuksesta saadaan TE-palveluilta työvoimapoliittisessa lausunnossa. Sinun tulee työttömyysajanilmoituksessa merkitä osallistumispäivät ja kulukorvaus maksetaan sen perusteella samaan aikaan työmarkkinatuen kanssa.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi