Lapsi mukaan huoltajan KELA-taksiin?

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Qerttuli

Lapsi mukaan huoltajan KELA-taksiin?

Lukematon viesti Kirjoittaja Qerttuli » 05 Huhti 2019, 00:16

Hei!

Sain lääkärin allekirjoittaman, hieman pidempiaikaisen SV 67 -todistuksen, jonka mukaan minulla on oikeus KELA-taksin käyttöön, kun kuljen terveyskeskukseen tai yliopistolliseen keskussairaalaan sairauteni hoidon tai siihen liittyvien tutkimusten vuoksi.

Perheeseeni kuuluu alaikäisiä lapsia, jotka kulkevat aina toisinaan lääkärikäynneillä mukanani ja mietinkin nyt sitä, että voivatko he tulla mukaani myös jatkossakin, vaikka kulkuvälineenä toimiikin jatkossa tuo KELA-taksi?

Osa lapsistani on vielä alle kouluikäisiä ja yksi koulutiensä jo aloittaneista lapsistani on puolestaan niin arka, ettei hän uskalla kovinkaan pitkäksi aikaa vielä kotiin ilman aikuista jäädä.
Lasten jääminen kotiin ilman huoltajaa ei siis ole vaihtoehto, eikä "lapsia vahtivia" apukäsiäkään lähipiiristämme apuun siis löydy.

Onko lasten siis mahdollista kulkea huoltajansa mukana KELA-taksin kyydissä silloin, kun huoltajalla itsellään on lääkärikäynti ja oikeus KELA-taksin käyttöön ko. matkalla?

Mikäli tämä oikeus on, onko olemassa jotakin ikärajaa tms. sääntöä joka määrittäisi sen, milloin lapsi saa tai ei saa kulkea KELA-taksissa huoltajansa mukana, kun matkan tarkoituksena on huoltajan sairauden tutkimus tai hoito?

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10785
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Lapsi mukaan huoltajan KELA-taksiin?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 05 Huhti 2019, 14:21

Hei Qerttuli!

Sinun kannattaa ilmoittaa Kela-taksia tilatessa, että sinun täytyy ottaa lapset mukaan terveydenhuollossa käyntiin. Tilauskeskuksessa arvioidaan, onko lasten Kela-taksiin mukaan ottaminen mahdollista. Tilanne arvioidaan aina tapauskohtaisesti. Ei siis ole mitään ikärajaa tai muuta sääntöä siitä, voiko lapsi matkustaa huoltajan mukana Kela-taksissa.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi