Vanhempainvapaan pilkkominen

Mitä äitiyspakkaus sisältää? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele äitiysavustukseen liittyvistä asioista.

Valvoja: Kela-Kerttu

Avatar
mamimamma88
Viestit:1
Liittynyt: 15 Huhti 2019, 13:09

Vanhempainvapaan pilkkominen

Lukematon viesti Kirjoittaja mamimamma88 » 15 Huhti 2019, 13:56

Hei!

Onko vanhempainvapaan ( ja samalla tietenkin -rahan) kestoa (158 arkipäivää eli noin puoli vuotta) mahdollisuus pilkkoa osiin? Tai äitiysvapaan kumpi vaan.

Olen jäämässä kuukauden päästä äitiyslomalle ja kuulin juuri, ettei työnantajani anna siirtää jo ansaittua kesälomaani ensi vuodelle, vaan se täytyy pitää tämän kalenterivuoden aikana eli äitiyslomallani. Silloinhan siitä tulee myös maksuun loma-ajanpalkka 1 kk ajalta ja sivuillanne lukee "Jos saat vanhempainvapaan ajalta palkkaa, Kela maksaa tuen työnantajallesi."

Eli menetänkö automaattisesti yhdeltä äitiysvapaan tai vanhempainvapaan kuulta Kelan tuen vai onko mahdollista pitää kuukausi taukoa vanhempainvapaasta ja olla se palkallisella kesälomalla ja jatkaa sitten vanhempainvapaalla ajallisesti 1 kuukauden normaalia pidempään, etten menetä rahaa enkä vapaata lapsen syntämän takia?

Avatar
Kela-Kerttu
Viestit:29582
Liittynyt: 23 Tammi 2014, 10:58
Paikkakunta: KELA

Re: Vanhempainvapaan pilkkominen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela-Kerttu » 16 Huhti 2019, 14:17

Hei mamimamma88!

Äitiys- ja vanhempainrahaa ei voi keskeyttää ja tällä tavalla siirtää päiviä myöhemmin käytettäväksi. Mikäli puolisosi on halukas pitämään osan vanhempainrahakaudesta, sitä voi jakaa vanhempien kesken. Kumpikin voi pitää enintään kaksi jaksoa vanhempainrahakautta.

Jos vanhempainrahapäiviä ei siirretä puolisollesi vuosilomasi ajalta, päiväraha maksetaan sinulle itselle. Vuosiloman palkka ei vaikuta päivärahan määrään, koska et sen aikana työskentele. Päivärahaa ei makseta myöskään työnantajalle, koska palkanmaksun peruste on vuosiloma. Kela maksaa päivärahan työnantajalle silloin kun työnantaja maksaa työehtosopimuksen perusteella palkkaa äitiysvapaan ajalta.

Ystävällisin terveisin
Kela-Kerttu
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi