Kuntoutustuki / Työkyvyttömyyseläke

Muutoksia perhesuhteissa? Töihin kuntoutustuella?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
Asiantuntijalaakari

Re: Kuntoutustuki / Työkyvyttömyyseläke

Lukematon viesti Kirjoittaja Asiantuntijalaakari » 22 Huhti 2019, 18:55

Hei Kela | eläke-etuudet!

Mitäs jos vastaisit siihen edelliseen kysymykseen virallisen kannan ja miten kelan mielestä se voi olla tuon lain yläpuolella?

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuki / Työkyvyttömyyseläke

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 22 Huhti 2019, 19:29

Työkyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki on eri tukia ja niissä on omat lakipykälänsä jotka eroavat jonkin verran toisistaan ja siksi eri tukien saajia ei kohdella samoin perustein...
samalla perusteellahan voisit väittää että Kuntoutustukilaistenkin pitää saada eläkettä lopun ikänsä kun työkyvyttömyyseläkeläisetkin saa ja laittaa tuon saman yhdenvertaisuuslaki linkin...
Eikö niin ? eli logiikkasi mukaan kuntoutustuki ei saisi olla määräaikainen koska muutkaan eläkkeet ei ole.. ja vetoat siinäkin että kun on yhdenvertaisuuslaki...

Avatar
Asiantuntijalaakari

Re: Kuntoutustuki / Työkyvyttömyyseläke

Lukematon viesti Kirjoittaja Asiantuntijalaakari » 23 Huhti 2019, 09:20

Kyllä siinä päätöksessä lukee, että kuntoutustuki on määräaikainen työkyvyttömyyseläke. Sen määrä lasketaan samalla tavalla kuin työkyvyttömyyseläke ja perustuu samoihin myöntämisperusteisiin.

Voiko sinun mielestä määräaikaista työntekijääkin kohdella toisella tavalla kuin toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella olevaa ettei tälle määräaikaiselle myönnetä esim. työterveyshuoltoa vaikka se on toistaiseksi tyypillä? (Ei tarvitse vastata.)

Tuota seuraavaa ei viitsi edes kommentoida, koska nyt menit ihan metsään. Missään vaiheessa en ole väittänyt etteikö voisi olla määräaikainen.

Olennaista tässä on se ollaanko työkyvyttömyyseläkkeellä vai ei. Sillä ei ole merkitystä onko se määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva.

Joka tapauksessa Vieras nimimerkin kanssa väitteleminen ei edistä asiaa pätkääkään ja tämän foorumin nimi on kysykelasta, joten odotan edelleen kelan viralliselta nimimerkiltä kannanottoa.

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuki / Työkyvyttömyyseläke

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Huhti 2019, 09:27

Kuntoutustuki päätöksessä EI varmasti lue mitään määräaikaisesta työkyvyttömyyseläkkeestä. kuntoutustuki oli aiemmalta nimeltään tuo määräaikainen työkyvyttömyyseläke. määräaikainen työkyvyttömyyseläke on varmuudella poistettu kaikista virallisista papereista koska se on vanha termi. nimi vaihdettiin kuntoutustueksi koska se kuvaa paremmin etuisuuden luonnetta ja tarkoitusta. Työkyvyttömyyseläkettä käytetätään virallisissa laki teksteissä enää ainoastaan pysyvällä eläkkeellä olijoista. Puhekielessä tuo määräaikainen työkyvyttömyyseläke on vielä käytössä mutta ei virallisissa papereissa tai laki teksteissä koska se on vanha nimike...

Avatar
Asiantuntijalaakari

Re: Kuntoutustuki / Työkyvyttömyyseläke

Lukematon viesti Kirjoittaja Asiantuntijalaakari » 23 Huhti 2019, 09:56

"Kuntoutustuki on määräaikainen työkyvyttömyyseläke, minkä vuoksi käytämme termiä eläke. Eläkkeesi on möynnetty päätöksellä ilmoitetulle ajalle, koska työkykysi palautuminen on hoidon tai kuntoutuksen avulla mahdollista."

No sovitaan mieliksesi sitten ettei sit lue kun kerran näin sanot. Päätös on kuitenkin tämän vuoden puolelta, joten ei ole kovin vanha. Tai sitten lakikaan enään erottele määräaikaista ja toistaiseksi olevaa eriarvoisina. Mutta kuten sanoin niin odotan kelan virallista kannanottoa enkä sinun.

Hyvää viikonalkua arvoisa Vieras ja älä sekoa toisten asioihin vaan keskity omiin ongelmiisi.

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuki / Työkyvyttömyyseläke

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Huhti 2019, 10:20

Kyllä kuule laki erottelee työkyvyttömyyseläkkeen ja kuntoutustuen edelleen koska niissä onisoja eroja esim. se että kuntoutustue saajilla täytyy olla tehtynäkuntoutumis suunnitelma ja sitäpitää noudattaamuuten kuntoutustukea ei makseta. Työkyvyttömyyseläkkeen saajilla ei tuollaista velvollisuutta ole eli ei heilläei tarvitse olla kuntoutumissuunnitelmaa eikä sitensellaisennoudattamis velvollisuutta.
laitatko tuonkin takia taas sen linkinYhdenvertaisuuslakiin
onko tuokin mielestäsi rasismia jasyrjintää ettävain kuntotusten saajat joutuvat elökkeen saadakseen pyytämään kuntoutumis suunnitelmanja noudatttamaan sitä kuntyökyvyttömyyseläkeläisillä ei ole tuollaistavelvollisuutta....

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuki / Työkyvyttömyyseläke

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Huhti 2019, 10:22

Niminerkki Asiantuntijalaakari

edellisessä kommentissasi kehotit olemaan sekaantumatta toisten asioihin ?

Ei nämä kuntoutustuet ole sinun yksinoikeus , kyllä ne on kaikkien asioita....

Avatar
Asiantuntijalaakari

Re: Kuntoutustuki / Työkyvyttömyyseläke

Lukematon viesti Kirjoittaja Asiantuntijalaakari » 23 Huhti 2019, 10:41

Hyvä nimimerkki Vieras.

Onko sinulta kysytty sitä alkuperäistä kysymystä ja onko sinun kannallasi mitään merkitystä? Olen pyytänyt vastausta kysykelalta tarkoituksena saada vastaus kelalta en sinulta, joten lähetä palautteesi vaikka tuonne kelan palauteosioon.

Jos sinulla ei ole tarpeeksi ongelmia itselläsi niin osta vaikka Opel niin saat tekemistä.

Avatar
Vieras

Re: Kuntoutustuki / Työkyvyttömyyseläke

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 23 Huhti 2019, 11:24

Kommentoin koska tätä palstaa lukee iso joukko ihmisiä ja on ikävää jos joku yrittää itselleen jamuille uskotella että Työkyvyttömyyseläke ja kuntoutustuki olisivat jotenkinsama asia.
Ne ovat eri tuet ja Työkyvyttömyyseläkettä saa vanhuuseläke ikään asti koska on todettu että työkyky ei voi palautua. Kuntoutustuki sen sijaan pyrkii palauttamaan ihmisen työelämäänja myönnetään vain niille joiden työkykyvoi hoidolla ja kuntoutunsella palautua.
Ovat eri tukia ja siten niissä on myös eri lainsäädäntö josta jo yhdenseimerkin annoinkin eli tuon että kuntoutustuensaajalla on omtava kuntotutumis suunnitelma ja sitä on noudatettava. Työkyvyttömyyselökkeen saajallahaneilain mukaan ole tuollaisia velvollisuuksia ja esimerkillä yritin kuvata että kyse on eri etuuksista ja siksi niissä on eri ehdot ja systeemit joita noudatetaan...

Avatar
Asiantuntijalaakari

Re: Kuntoutustuki / Työkyvyttömyyseläke

Lukematon viesti Kirjoittaja Asiantuntijalaakari » 23 Huhti 2019, 11:27

Voin tuoda sulle tunkin jos Opelistas sellainen puuttuu.