Vanhemmat muuttivat pienempään asuntoon palvelukseni aikana.

Kuinka haen asumisavustusta? Miten palvelus vaikuttaa maksussa olevaan yleiseen asumistukeen? Kysy ja keskustele asumisen tuista palveluksen aikana.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
McBous
Viestit:1
Liittynyt: 30 Huhti 2019, 20:01

Vanhemmat muuttivat pienempään asuntoon palvelukseni aikana.

Lukematon viesti Kirjoittaja McBous » 30 Huhti 2019, 20:39

Hei! Miten toimin tilanteessa jossa vanhempani ovat muuttaneet pienempään asuntoon 4kk palvelukseen astumiseni jälkeen, enkä enään voi majoittua vanhempieni luona. Olen myös "vailla vakinaista asuntoa" eli toisin sanoen koditon. Millaisia tukia minun olisi mahdollista saada vai saanko mitään? En siis tiedä missä tulen majoittumaan loppu palvelukseni ajan joka siis päättyy 19.12.2019

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1390
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Vanhemmat muuttivat pienempään asuntoon palvelukseni aik

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 02 Touko 2019, 15:01

Hei McBous!

Kela maksaa palvelusta suorittavalle itselleen asumisavustusta vuokra-asunnon asumismenoista vain, jos hän asuu vakinaisesti asunnossaan eli on vuokrannut asuntonsa viimeistään noin 3 kuukautta ennen palveluksen alkamista.

Kela voi kuitenkin korvata tämän aikarajan jälkeen tai vasta palveluksen aikana hankitun asunnon asumismenot, jos asunnon hankkimiseen on ollut perusteltu syy, esimerkiksi perheen perustaminen, opiskelun tai työn aloittaminen muualla kuin kotipaikkakunnalla 2-3 kuukauden sisällä palveluksen päättymisestä tai asunnon saanti pitkähkön jonotuksen jälkeen.

Perusteltu syy ei ole palvelusta suorittavan halu itsenäistyä tai se, että vanhemmat eivät halua lapsensa enää asuvan kotona.

Terveisin
Riikka | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi