Miten täytän vanhuushakemuksen7001 , kun kukaan ei vastaa

Milloin voin jäädä eläkkeelle? Miten haen eläkettä?

Valvoja: Kela | eläke-etuudet

Avatar
1957
Viestit:17
Liittynyt: 01 Tammi 2017, 23:15

Miten täytän vanhuushakemuksen7001 , kun kukaan ei vastaa

Lukematon viesti Kirjoittaja 1957 » 06 Touko 2019, 15:32

Juorutaanko siellä muiden asioita koko ajan, kun ei vastata puhelimeen , sain odottaa 15min tänään klo 15 aikoihin, eikä vastattu ollenkaan, nauha vain pyöri : odota hetkinen odota hetkinen....laitoin luurin kiinni, että sellaista kyykyttämistä jatkuvasti Kelan taholta. Täältä kysyttävä näköjään!!!!!!! Turha pyydellä anteeksi en anna.
Kysymys 1) miten täytän vanhuuseläkehakemuksen 7001 kohdan :Työeläke, kun on ollut yksityisellä JA kunnalla töissä ja nyt lisäpäivillä?mihin ruutuun laitan rastin?
Kysymys 2) Saako kansaneläkettä yhtä aikaa kuin työeläkettä 62-vuotiaana?
Kysymys3) kohta 8, Jos saanut työttömyyspäivärahaa, mitä tarkoittaa miltä ajalta?Mikä aika siihen pitää laittaa jos on pitkäaikaistyötön??

Neuvonta on tosi huonoa, neuvoa pitää tarkasti , muuten se ei ole neuvo.

Avatar
Kela | eläke-etuudet
Viestit:6160
Liittynyt: 03 Marras 2015, 10:23

Re: Miten täytän vanhuushakemuksen7001 , kun kukaan ei vasta

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | eläke-etuudet » 07 Touko 2019, 09:44

Hei 1957!

Valitettavasti puhelinpalvelussa on välillä ruuhkaa. Kannattaa kuitenkin jatkaa jonottamista, eikä katkaista puhelua, sillä uusi soittoyritys vie sinut takaisin jonon hännille. Puhelinpalveluun on myös mahdollista varata aika, jolloin Kelasta soitetaan sinulle sovittuna ajankohtana. Ohjeet ajanvarauksen tekemiseen löytyvät täältä: www.kela.fi/ajanvaraus.

Voit valita Työeläke-kohdassa, että haet vanhuuseläkettä työttömyyspäivärahan lisäpäivien perusteella sekä yksityisen työsuhteen että julkisoikeudellisen virka- tai työsuhteen perusteella. Laita hakemuksessa rasti molempiin kohtiin.

Jos työeläkkeesi jää pieneksi, voit hakea myös kansaneläkettä työttömyyspäivärahan lisäpäivien perusteella 62-vuotiaana.
Ilmoita kohdassa 8, mistä alkaen olet saanut työttömyysturvaa ja mistä työttömyysturva on maksussa (Kela/työttömyyskassa). Hakemuksen liitteeksi tarvitaan lisäpäivien maksajan antama todistus työttömyyspäivärahan lisäpäivistä. Todistuksen tulee olla eläkkeen alkamista edeltävältä kuukaudelta.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela eläke-etuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi