Korjauksen hakeminen takaisinperintään

Kuinka paljon opiskelijalla voi olla muita tuloja? Mitkä tulot huomioidaan? Muista opintotuen peruminen ja palauttaminen. Takaisinperintä tulovalvonnan jälkeen.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Opiskelijanuorukainen
Viestit:2
Liittynyt: 08 Touko 2019, 15:41

Korjauksen hakeminen takaisinperintään

Lukematon viesti Kirjoittaja Opiskelijanuorukainen » 08 Touko 2019, 15:48

Hei!

Tuloni ylittävät tulorajat, joten Kela tuleekin perimään opintorahoja takaisin. Minut hyväksyttiin yliopistoon kesällä 2017, mutta olin ensimmäisen vuoden poissaolevaksi ilmoittautuneena asepalveluksen takia. Aloitin opintoni siis syksyllä 2018. Tuon saman vuoden kevään aikana kuitenkin tienasin sen verran, että tulorajat ylittyvät. Kysynkin nyt, pitääkö oikaisupäätös tukien takaisinperintään hakea vasta päätöksen minulle tultua, vaikka tiedän sen kuitenkin toukokuun lopussa tulevan? Riittääkö tähän oikaisupyyntöön liitteeksi näytönkaappauksen verkkopalkkakuiteista sekä todistukset poissa/ läsnäolevuudesta sekä hyväksynnästä yliopistoon?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33825
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Korjauksen hakeminen takaisinperintään

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 09 Touko 2019, 13:02

Hei Opiskelijanuorukainen!

Uudelleenkäsittelypyynnön voi tehdä vasta kun päätösehdotus takaisinperinnästä on lähetetty. Kysymyksessäsi puhut toukokuusta, mutta päätösehdotukset lähetetään yleensä helmikuussa. Eli vuotta 2018 koskeva päätösehdotus tulee sinulle alkuvuodesta 2020.

Korkeakoulujen läsnäolo ja poissaolotietoja ei tarvitse Kelaan toimittaa, ne saadaan suorana oppilaitoksesta. Uudelleenkäsittelyyn tarvittavat palkkalaskelmat voi toimittaa myös sähköisesti, valokuvat tai kuvakaappaukset käyvät, kunhan näkyvissä on aina koko kuvattava asiakirja.

Keväisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi