uusi kela-kortti astma-merkinnällä

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Astmaatikko69

uusi kela-kortti astma-merkinnällä

Lukematon viesti Kirjoittaja Astmaatikko69 » 11 Touko 2019, 13:38

Hei!
Lääkäri laittoi hakemuksen uudesta kela-kortista, johon tulisi astma-merkintä. Vanhassa ei merkintää ole. Astma kiusannut vuosia, mutta aikaansaamattomuus vaivannut ja uutta kela-korttia ei ole aiemmin tullut haettua. Kauanko kela käsittelee asiaa? En haluaisi ostaa lääkkeitä ennen uutta korttia, koska sitten saan ne halvemmalla ja rahatilanne heikentynyt työttömyyden osuessa perheeseen.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10286
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: uusi kela-kortti astma-merkinnällä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 13 Touko 2019, 10:16

Hei Astmaatikko69!

Lääkekorvausoikeushakemusten tavoitteellinen käsittelyaika on 3 viikkoa. Voit seurata asiointipalvelusta, milloin päätös lääkekorvausoikeudesta näkyy siellä. Jos sinulle myönnetään uusi lääkekorvausoikeus, saat Kela-korvauksen apteekissa heti, kun päätös korvausoikeudesta näkyy asiointipalvelussa. Sinulle lähetetään myös uusi Kela-kortti, johon tulee merkintä korvausoikeudesta.

Jos ostat lääkettä ennen kuin päätös korvausoikeudesta on tehty, voit hakea jälkikäteen korvausta Kelasta. Ohjeet hakemiseen löytyvät täältä: www.kela.fi/laakkeet_nain-haet.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi