Viime vuoden epäsäännölliset tuet

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Vieras

Viime vuoden epäsäännölliset tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 14 Touko 2019, 18:19

Hei!

Olen yksin asuva opiskelija. Tienasin viime vuonna epäsäännöllisesti yhteensä 8278 euroa välillä touko-marraskuu. Tuloni muuttuivat ensimmäisen kerran toukokuussa kesätöiden alkaessa, jolloin tein tarkistushakemuksen. Myöhemmin tein vuositarkistushakemuksen, jonka jälkeen vielä uuden tarkistushakemuksen, sillä työt yllättäen jatkuivat lokakuun loppuun saakka. Yllättäen sain myös marraskuulta n. 1800 euroa palkkaa, ja tästä en erikseen tehny tarkistushakemusta, sillä ajattelin sen olevan kertaluontoinen tulo. Sain koko viime vuoden ajan asumistukea 312 e/kk. Aloin vasta nyt ajatella, että olenkohan saanut liian monelta kuulta asumistuen suhteessa tulojeni määrään. Mikäli näin on, haluaisin palauttaa ylimääräiset tuet ennen kuin niitä aletaan syksyllä pyytää. Osaatteko sanoa, tulisiko minun palauttaa asumistuki joiltakin kuukausilta, ja jos tulisi, niin kuinka monelta? Jos tukia pitäisi palauttaa, kuinka se käytännössä tapahtuu?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31990
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Viime vuoden epäsäännölliset tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 16 Touko 2019, 15:06

Hei!

Asumistuen tarkistusperuste on, mikäli tulot nousevat vähintään 400e/kk päätöksessä huomioituihin tuloihin verrattuna. Päätöstä näkemättä tilanteeseen ei ole mahdollista ottaa palstalla kantaa. Voit laittaa viestiä Kelan asiointipalvelun viestit osion kautta, jolloin tilannetta voidaan tarkastella henkilökohtaisemmalla tasolla.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi