KELA:n tuki vaihto-oppilaalle

Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, kansanopistot ja yksityiset oppilaitokset. Opintoraha ja opintolaina. Minkä ikäisenä voit saada tukea? Milloin vanhempien tulot vaikuttavat ja miten?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
ninielia
Viestit:1
Liittynyt: 19 Touko 2019, 17:18

KELA:n tuki vaihto-oppilaalle

Lukematon viesti Kirjoittaja ninielia » 19 Touko 2019, 17:23

Olen lähdössä lukion toisen vuoden aikana vaihto-oppilaaksi järjestön kautta, joka matkan, koulupaikan ja isäntäperheen järjestää. Opiskelen viiden kuukauden ajan yhdysvalloissa paikallisessa high schoolissa ja saan lukion oppimäärään hyväksiluettavia kursseja koko vaihto-opiskelun ajalta 10. Onko minun mahdollista hakea opintotukea ulkomailla suoritettavien opintojen ajaksi ja miten?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31847
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: KELA:n tuki vaihto-oppilaalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 20 Touko 2019, 09:17

Hei

Lukio-opintojen ulkomaan opiskelujaksolle voidaan myöntää opintotuki vain, jos pystyt liittämään hakemukseesi Suomen lukion antaman todistuksen siitä, että suoritat ulkomaan jakson aikana vähintään 10 lukion oppimäärään sisältyvää lukiokurssia. Opintotukea voidaan myöntää 1 lukukauden ajaksi jokaista 10 lukiokurssia kohti.

Jos jo saat opintotukea lukio-opintoihisi, ilmoitat ulkomaan opintojaksosi Kelalle opintotuen muutosilmoituksella joko asiointipalvelussamme tai lomakkeella OT 15. Jos et vielä saa opintotukea, hae sitä opintotukihakemuksella. Hakemuksessa kysytään tiedot myös ulkomaan opiskelujaksosta.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi