Opintotukea kuukauden erillisestä kurssista

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
JumalMaagi
Viestit:1
Liittynyt: 20 Touko 2019, 22:19

Opintotukea kuukauden erillisestä kurssista

Lukematon viesti Kirjoittaja JumalMaagi » 20 Touko 2019, 22:26

Hei, opiskelen tällä hetkellä Englannissa Worcesterin yliopistossa historiaa ja politiikkaa. Tulin hyväksytyksi Cambridgen yliopiston myöntämälle englanninopettajaksi valmistavaan CELTA (Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages) -kurssille, joka järjestetään yliopistojemme tiloissa. Kurssi kestää noin kuukauden 24.5.-21.6. välillä. Onko minulla mahdollisuutta saada opintojeni ajaksi opintototukea?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33825
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotukea kuukauden erillisestä kurssista

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Touko 2019, 10:58

Hei JumalMaagi!

Jos suoritat osan opinnoistasi ulkomailla, on opintotuki mahdollinen ulkomaille, jos opintosi, työssäoppimisjaksosi tai työharjoittelusi ulkomailla hyväksytään Suomessa suorittamiisi opintoihin.

Jos suoritat opintosi kokonaan ulkomailla, on opintotuki mahdollinen ulkomailla opiskeluun, jos opinnot vastaavat opintotukeen oikeuttavia opintoja Suomessa tai ne sisältyvät Suomessa suoritettaviin opintoihin. www.kela.fi/opintotuki-ulkomaille

Voit saada opintotukea opintojen ensimmäisen vuoden aloituskuukaudelta ja viimeisen vuoden päättymiskuukaudelta, jos kuukaudessa on vähintään 18 opiskeluaikaan kuuluvaa päivää. 18 päivän sääntöä käytetään myös muissa kuin tutkintoon johtavissa opinnoissa, joissa on alkamis- ja päättymispäivä. Niitä ovat esimerkiksi valmentavat koulutukset ja ammatilliset täydennyskoulutukset.

Oikeus opintotukeen tutkitaan hakemusta.

Jos suoritat opintosi kokonaan ulkomaisessa oppilaitoksessa, voit opintotukiasioissa tarvittaessa olla yhteydessä Kelan asiakaspalveluun 020 634 6630 (maanantai–torstai klo 13–15).

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi