Tttuki/tilillepanot/vyörytys

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Vivan1

Tttuki/tilillepanot/vyörytys

Lukematon viesti Kirjoittaja Vivan1 » 20 Touko 2019, 19:29

Kun hakee heinäkuulle tttukea kesäkuun puolivälissä, tilotteet siis laitettava 2kk. Miten huhtikuun tilillepanot vaikuttavat? Kaverilta hävisi pankkikortti ja hän laittoi tililleni muutaman kerran rahaa jotka nostin hänelle. Toukokuussa tililleni tulee 2den päivän palkka miten se vaikuttaa? Voiko siis huhtikuun tilillepanoja ja toukokuun palkkaa vyöryttää heinäkuulle? Tili tulee viimeinen päivä toukokuuta. Rahat ehdin käyttää ennen heinäkuuta. Vai katsotaanko se sen mukaan mitä silloin tilillä on rahaa jäljellä? Ja jos vyörytetään niin mikä siinä on laskukaava?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12599
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Tttuki/tilillepanot/vyörytys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 21 Touko 2019, 10:26

Hei Vivan1!

Tilanteeseen vaikuttaa se oletko saanut toimeentulotukea aiempinakin kuukausina vai haetko tukea ensimmäisen kerran. Emme pysty palstalla antamaan tarkkaa arviota miten kyseiset tulot ja suoritukset tulee vaikuttamaan heinäkuun tukeen.

Lähtökohta toimeentulotuessa on, että kaikki tulot huomioidaan. Tilille laitetut suoritukset saatetaan katsoa avustukseksi ja tällöin ottaa tulona huomioon.

Kuun viimeisenä päivänä saadut tulot huomioidaan seuraavalle kuukaudelle. Eli toukokuun viimeinen päivä maksettava palkka olisi kesäkuussa huomioitavaa tuloa. Jos olet kesäkuulle saanut päätöksen toimeentulotuesta, sitä tulee tarkistaa. Palkkatuloista tehdään ansiotulovähennys ja sen suuruus on enintään 150 euroa kuukaudessa. Jos palkkatulosi ovat siis alle 150 euroa, niillä ei ole vaikutusta tuen määrään.

Mikäli aiempien kuukausien päätöksiä lähdetään tarkistamaan ja tulojen määrä nousee, voidaan laskelmasta syntyvää ylijäämää huomioida seuraavan kuukauden tulona ja sen myötä sillä voi olla vaikutusta tulevien toimeentulotukien määrään.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Vivan1

Re: Tttuki/tilillepanot/vyörytys

Lukematon viesti Kirjoittaja Vivan1 » 21 Touko 2019, 12:50

Tämän vuoden puolella en ole saanut tt tukea enkä hakenut. Heinäkuulle hakisin, koska heinäkuun palkka tulee vasta viimeinen päivä. Ja heinäkuun vuokra pitäisi maksaa sekä elää kk ennen palkan saantia. Pääsen armeijasta kesäkuun 20 päivä, kesäkuulle en ajatellut hakea, koska sitä on jällellä enää noin viikko kun pääsen pois ja kesäkuun vuokran saan vielä sotilas/asumistukena maksettua. Vaikuttavatko nuo siis heinäkuulla vielä?

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12599
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Tttuki/tilillepanot/vyörytys

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 21 Touko 2019, 13:22

Hei Vivan1!

Kuten Eveliina on jo vastannut, emme voi tällä palstalla tarkemmin arvioida, miten saamasi tulot ja avustukset vaikuttavat heinäkuun toimeentulotukeen. Sinun kannattaa tehdä hakemus toimeentulotuesta ja selvittää siinä tilannettasi mahdollisimman tarkasti.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi