Vuokra-asunnon selvitys ja tuet

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
apuaapua
Viestit:1
Liittynyt: 23 Touko 2019, 19:45

Vuokra-asunnon selvitys ja tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja apuaapua » 23 Touko 2019, 19:51

Hei. Olen aloittanut työt uudella paikkakunnalla ja hakenut samalle paikkakunnalle opiskelemaan. Löysin hyvän asuntotarjouksen, jossa asuntoa tarjotaan alivuokralaissopimuksella alkuperäisen vuokralaisen ollessa muualla. Vuokra-asunnossa on silti tämä "alkuperäinen vuokralainen" myös kirjoilla. Miten asia toimisi siis jos muuttaisin asuntoon alivuokralaissopimuksella, maksaisin silti täyden asunnon vuokran ja asuisin siellä yksin (päävuokralainen muualla määräaikaan asti). Saisinko silti normaalisti tukia? Asunto olisi siten täydellinen minulle pienen vuokran takia sekä edellä mainittujen työ- sekä opiskelupaikan takia. Palkkani ei riittäisi välttämättä elämiseen kalliimmassa vuokra-asunnossa. Katkaisiko/vaikuttaisiko tämä järjestely siis tukiini, koska asunnon osoitteessa olisi myös toisen vuokralaisen nimi, mutta olisin siellä alivuokralaisena määräaikaiseen päivämäärään asti? Toistaakseni vielä, päävuokralainen ei asu asunnossa tällä hetkellä vaan poissaolemisensa takia yrittää vuokrata asuntoa alivuokralaissopimuksella. Asunto on täysin tyhjillään tällä hetkellä.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32267
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Vuokra-asunnon selvitys ja tuet

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 24 Touko 2019, 14:14

Hei apuaapua!

Toki selvempää olisi, jos asunnon varsinainen asukas muuttaa osoitteensa sinne missä hän sillä hetkellä asuu. Jos osoitetta ei kuitenkaan muuteta, kannattaa sinun selvittää asiaa omassa hakemuksessa. Asia tutkitaan sitten hakemuksen perusteella.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi