Halvempi asunto

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Potaskanvastustaja

Re: Halvempi asunto

Lukematon viesti Kirjoittaja Potaskanvastustaja » 26 Touko 2019, 08:38

Nyt tulee potaskaa taas..
Kyllä vaikuttaa mielenterveys ymv syyt mm tässä asiassa joista ei välttämättä "kaverit" tiedä mitään mutta Kela tietää joten on tosiaan parempi kun keskittyy siihen omaan tilanteeseen vain sen eikä murehdi että "epistä kun kaveri sai tms"

Avatar
juurikinhaettu

Re: Halvempi asunto

Lukematon viesti Kirjoittaja juurikinhaettu » 26 Touko 2019, 09:12

eipä ollu potaskaa tuo edellinen jos siihen viittasit, ihan omakohtainen kokemus, ei riitä sosiaalitoimen lausunto joka vielä vuosi sitten riitti (ja kyllä kyseessä siis uusi ajantasainen lausunto), nyt pitää jo olla lekurin todistus miksi pitäisi voida asua jo olemassaolevassa asunnossa tai ei voi ottaa tarjottua asuntoa vastaan, ja sinne asuntojonoon hakeutumista kyllä edellytetään, ja jos muuttokehoitus on annettu ni se pitää sitä et saa muutettua missään, näiden seurauksena kun vuokra kerran on kohtuullistettu ni ylisuuria asumismenoja ei hyväksytä sen jälkeen tyyliin ikinä,(tai olihan siellä ohjeessa ne erityisen painavat syyt, esim. sairaalahoitoon joutuminen, mutta sieltäkin kotiudutaan jossain kohtaa, ja kohtuullistamisrumba alkaa taas)

Avatar
Potaskanvastustaja

Re: Halvempi asunto

Lukematon viesti Kirjoittaja Potaskanvastustaja » 26 Touko 2019, 09:21

Jos Kela antaa liekaa esim sillä sosiaalitoimen lausunnolla niin eihän sitä tarkoita että sitä annetaan loputtomasti. Ja tosiaan sossun lausunto noin yleisellä tasolla ei ole painoarvoltaan niin suuri kuin on lääkäreiden lausunnot..

Kuten sanottu harkinta on yksilöllinen ja voi toki mennä pieleen mutta on kuitenkin sitä eli kavereihin vertaaminen ei kannata.

Avatar
Vieras

Re: Halvempi asunto

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 26 Touko 2019, 09:25

Jokaisella on oma tilanteensa, josta kuten jo aiemmin oli kerrottu, ei välttämättä tiedä kukaan muu.

Sosiaalitoimen lausuntokin voi riittää selvitykseksi, mutta riippuu varmasti ihan selvityksestä mitä syitä voidaan katsoa tarpeeksi painavina. Ei sosiaalitoimikaan voi kaikille asiakkailleen antaa lausuntoa, jolla estää asumismenojen kohtuullistamisen.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12599
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Halvempi asunto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 27 Touko 2019, 10:34

Hei Veesa1!

Kun vuokra sisältää myös veden, vuokrasta vähennetään kohtuulliset vesikustannukset ja jäljelle jäävää vuokranosuutta verrataan vuokranormiin. Edullisemman asunnon etsintään kehotetaan heti ensimmäisenkin hakemuksen jälkeen. Tähän ei vaikuta se onko nähtävissä että tuelle on pidempiaikainen tarve vai vain yksittäisen kuukauden hakemuksesta.

Koska jokaisen henkilön tilanne on omanlaisensa, en myöskään suosittele vertailemaan päätöksiä keskenään. Pienetkin erot voivat vaikuttaa lopputulokseen ja ystävän tilanteessa Kelassa voi olla tietoja joilla on vaikutusta päätökseen.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
Veesa1

Re: Halvempi asunto

Lukematon viesti Kirjoittaja Veesa1 » 27 Touko 2019, 11:42

Kiitos kela kun vastasit, tuo vesi joka kuuluu vuokraan oli juuri se mihin kaipailin selvennystä. En vertaa omaa asiaani kaveriini, muuten vaan mielenkiintoista miten nämä päätökset menee ja vaihtelee. Eikä kaverillani ole mitään mielenterveys eikä kunnan sosiaali puolelta eikä mitään muutakaan erityistä syytä. Ihan samat tulot ja tuet kuin itsellä oli, siksi heitin vain "ilmaan" jos olisi esim päätöksentekijästä kiinni, olen niistäkin kuullut. Mutta asia selvisi nyt enkä tosiaan mieti asiaa enempää en itseni enkä kaverini kohtaa. Eikä minua haittaa jos kaverini on saanut ylimenevän.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12599
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Halvempi asunto

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 28 Touko 2019, 09:41

Hei Veesa1!

Välitän kiitoksesi eteenpäin.

Ystävällisin terveisin
Hilja | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi