Missä menee raja Kelan puuttuessa yksilön vapauteen?

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Leering
Viestit:1
Liittynyt: 29 Touko 2019, 02:03

Missä menee raja Kelan puuttuessa yksilön vapauteen?

Lukematon viesti Kirjoittaja Leering » 29 Touko 2019, 02:23

Onko totta että Kela pystyy uhkailee 20%-40% pudotusta Perustoimeentulotuesta jos henkilö ei mena katkaisuhoitoon huumeiden käytön takia ja kyseisen asian tiimoilta on uhkailtu myös siitä ellei muuta Osnan asuntoon.Henkilö on keskustellut asiasta Sosiaalitoimen kanssa ja suunittellut menevänsä,mutta eikö asia ole henkilön oma päätös ja Kelalla ei pitäisi olla mitään oikeutta uhkailla kyseisellä tavalla.Henkilöllä on oma asunto.

Avatar
Daapas

Re: Missä menee raja Kelan puuttuessa yksilön vapauteen?

Lukematon viesti Kirjoittaja Daapas » 29 Touko 2019, 09:42

Minulla on jotenkin sellainen mielikuva että alennus on mahdollista vain jos työikäinen ja ei poissulkevia etuuksia kuten sairasetuudet ja ei ilmottaudu te-toimistoon tai siellä niskuroi jonkun suunitelman kanssa.

Jos henkilö on te-toimistossa kirjoilla ja siellä ei vastakkainasettelua niin ei voi uhkailla tai kai voi mainita mutta ei voi alentaa.

Taas jos henkilö ei ole te-toimistoon ilmoittautunut niin sitten voidaan vaatia vaikka tuota jos on hyväksi havaittu. Jos ei halua mennä niin on ilmottauduttava te-toimistoon jossa sitten uudet haasteet..

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13642
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Missä menee raja Kelan puuttuessa yksilön vapauteen?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 29 Touko 2019, 11:15

Hei, Leering!

Kun harkitaan perusosan alentamista, lähtökohta on, että jokaisella on velvollisuus kykynsä mukaan pitää huolta itsestään ja omasta elatuksestaan. Alentaminen voidaan tehdä enintään 2 kk kerrallaan saman kieltäytymisen tai laiminlyönnin johdosta. Asiakasta kuullaan ennen perusosan alentamista.

Alennettu perusosa
http://www.kela.fi/toimeentulotuki-peru ... lentaminen

Ystävällisesti
Susanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi