Opintotukea kesällä?

Lukiot, ammatilliset oppilaitokset, kansanopistot ja yksityiset oppilaitokset. Opintoraha ja opintolaina. Minkä ikäisenä voit saada tukea? Milloin vanhempien tulot vaikuttavat ja miten?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Vieras

Re: Opintotukea kesällä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 11 Touko 2019, 18:15

Et voi saada opintotukea kesäksi koska et opiskele. Harrastukset pitää jokaisen maksaa itse ja alaikäisten harrastuskustannuksusta vastaavat vanhemmat, ei Kela.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33354
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotukea kesällä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 13 Touko 2019, 12:22

Hei nimimerkki Toimeentulotuki1452. Jos sinun on mahdollista opiskella kesällä opintojasi päätoimisesti, voit saada opintotuen hakemuksesta myös kesällä opiskelukuukausiltasi. Täältä löydät hakemisohjeet https://www.kela.fi/opintotuki-opintotukiaika.

Opiskelijan toimeentulotuesta löydät lisätietoa täältä https://www.kela.fi/toimeentulotuki-opiskelijat.

Ystävällisin terveisin
Eeva-Maria | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
Tukikuuk

Re: Opintotukea kesällä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Tukikuuk » 21 Touko 2019, 10:26

Voiko opintotukea nostaa kesällä, jos on suorittanut lukuvuoden aikana jo niin paljon opintopisteitä, että niitä riittää kesäkuukausillekin?

Avatar
Vieras

Re: Opintotukea kesällä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 21 Touko 2019, 14:08

Hei!
Minulla on kesätöitä tiedossa mutta myös muutamia kursseja ammattikorkeakoulusta kesäksi. Onko mahdollista saada opintotukea? Ja miten sitä haetaan? Pisteitä kursseista pitäisi tulla sen verran kuin vaaditaan yhtä tukikuukautta kohden.

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33354
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotukea kesällä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 22 Touko 2019, 13:27

Hei!

Opintotukea voi hakea kesäajalle opintotuen muutosilmoituksella. Kesäajan opinnoista ei tarvitse toimittaa erikseen selvityksiä vaan se myönnetään haetulle ajalle, jolloin suoritat opintoja.
(Jos opiskelet toisella asteella, ilmoita muutosilmoituksessa kesäopintojesi kesto ja liitä mukaan oppilaitoksesi todistus kesäopinnoista.)

Korkeakouluopiskelijan pitää muistaa, että kesäopintotuki kuluttaa opintotukikuukausia. Kesällä käytetyt tukikuukaudet ovat myös tulovalvonnassa ja opintojen edistymisen seurannassa huomioitavia kuukausia.

Opintojen edistymisen seurannan yhteydessä katsotaan opintopisteet nostamiesi tukikuukausien suhteessa.

Terveisin
Riikka | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi

Avatar
qatarin
Viestit:1
Liittynyt: 31 Touko 2019, 15:39

Re: Opintotukea kesällä?

Lukematon viesti Kirjoittaja qatarin » 31 Touko 2019, 15:46

Hei mitä minun täytyisi valita opintotukihakemuksessa kun haen tukea kesälle? itselläni opinnot ylittyvät ja minua kehotettiin hakemaan kesälle mutta myös kesän jälkeiselle ajalle tukea? olen hukassa mitä valita ruksattavista kohdassa missä kerrotaan päättymis yms pvämäärät

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33354
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotukea kesällä?

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 03 Kesä 2019, 11:15

Hei

Oletan, että opiskelet ammatillisessa oppilaitoksessa ja että olet hakemassa lisätukea asiointipalvelussamme. Jos ja kun haet opintotukea myös kesäajalle, tarvitset oppilaitokseltasi todistuksen kesäopintojesi opiskeluajasta.

Valitse Opintotuen muutosilmoituksessa kohta Ilmoitan muusta muutoksesta tai haen lisätukea. Valitse seuraavalla näytöllä Jatko- tai lisätukihakemus. Seuraavalla näytöllä voit käyttää kohtaa Opiskeluni loppuajalle, jos haet opintotukea yhtäjaksoiselle ajalle eli kesä- ja heinäkuulle ja elokuusta alkaen seuraavalle lukuvuodelle. Voit siis panna siihen kohtaan 06/2019 alkaen.

Mutta jos et opiskele riittävästi (vähintään 18 kalenteripäivää) kesä- ja heinäkuussa, käytä silloin kohtaa Muulle ajalle. Pane esim. 06/2019 - 06/2019 sekä 08/2019 - (voit jättää tyhjäksi tai voit panna jälkimmäiseen kenttään kuukauden ja vuoden, jolloin saat opintosi suoritettua). Opintojen arvioituun päättymispäivään panet päivämäärän, jolloin lopetat opiskelusi.

Hakemukseni koskee -kohtiin merkitset rastit sekä kesätukeen että Opiskeluaikaan, joka ylittää opintojeni normaalin opiskeluajan. Seuraavilla näytöillä kysytään kesäopintosuunnitelmaa. Se ei ole kovin tärkeä näyttö, koska tarvittavat asiat selviävät oppilaitoksesi todistuksesta. Täytä sen verran, että pääset eteenpäin (sisältö, laajuus ja jokin päivämäärä).

Skannaa tai ota valokuva oppilaitoksen todistuksesta ja lähetä tiedosto asiointipalvelussa.

Jos et voi käyttää asiointipalveluamme, voit tehdä hakemuksen paperilomakkeella OT 15. Samat periaatteet siinäkin, mutta kesäopintotuen kohta on yksinkertaisempi. Jos paperilomakkeen täyttäminen tuntuu hankalalta, voit varmastikin tehdä sen oppilaitoksessasi, josta löytynee apuja. Voit jättää täytetyn lomakkeen oppilaitoksellesi, jossa myös tietävät panna mukaan oikean liitelomakkeen.

Voit myös saada apua hakemuksen tekemiseen Kelan palvelupisteessä.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi