Muuttoavustus

Kuinka haen toimeentulotukea? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Miten tulot vaikuttavat? Milloin jätän hakemuksen? Kysy ja keskustele toimeentulotuen hakemisesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Jooseppi1
Viestit:2
Liittynyt: 03 Kesä 2019, 14:18

Muuttoavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Jooseppi1 » 03 Kesä 2019, 14:25

Hei, missä vaiheessa täytyy muuttoavustusta hakea ja kuinka sitä haetaan? En ainakaan löytänyt sivuilta asianomaista kohtaa. Voiko ko. avustusta saada muuton jälkeen?

Avatar
Vieras

Re: Muuttoavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 03 Kesä 2019, 14:38

Perustoimeentulotuella voidaan kattaa muuttoon liittyviä, välttämättömäksi katsottavia menoja (esim. asuinirtaimiston kuljetusmenot ja vuokravakuus) ja muita muutosta aiheutuvia välttämättömiä kustannuksia. Asiakkaan tulee järjestää yleensä muutto itsenäisesti.

Toimeentulotuella voidaan tukea asiakkaan järjestämää itsenäistä muuttoa, jos muutolle on hyväksytty peruste. Pääsääntöisesti perustoimeentulotukea myönnetään muuttorahana, 120e tai 180e (riippuu muuttomatkasta), joka huomioidaan menona laskelmassa. Muuttoraha sisältää asuinirtaimiston kuljetusmenot sekä muut muutosta aiheutuvat välttämättömät kustannukset.

Erityisen painavalla perusteella voimme myöntää maksusitoumuksen muuttopalveluihin. Hakemuksella tulee esittää erityiset perusteet, ettet pysty hoitamaan tai järjestämään muuttoa omatoimisesti. Asiakkaan tilanne arvioidaan aina tapauskohtaisesti ja kokonaisvaltaisesti. Erityisperusteena voidaan pitää esimerkiksi tilannetta, jossa asiakkaalla on sairaus, joka estää tai rajoittaa hänen mahdollisuutta hoitaa muuttoa omatoimisesti.

Sinun tulee tehdä hakemus perustoimeentulotuesta ja siellä on eritelty muuttokustannukset. Sinun kannattaa kirjoittaa lisätietoihin perustelut muutolle ja muuttopalvelun tarpeelle. Jos saat myönteisen päätöksen muuttofirman käyttöön niin Kela tekee tilauksen puolestasi ja muuttofirmasta ollaan sinuun päin yhteydessä jotta voitte sopia aikatauluista suoraan keskenään. Muutoissa käytetään aina Kelan kilpailuttamia muuttopalveluita.

Avatar
Jooseppi1
Viestit:2
Liittynyt: 03 Kesä 2019, 14:18

Re: Muuttoavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Jooseppi1 » 03 Kesä 2019, 15:50

Tervehdys, kyseessä on muutto ilman kuljetusliikettä. Pakettiauto täytyy vuokrata itse.
Millon tämä hakemus on tehtävä?
Voiko hakemuksen tehdä jälkikäteen?

Kiitos vastauksista.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:12758
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Muuttoavustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 04 Kesä 2019, 10:31

Hei, Jooseppi1!

Pääsääntöisesti tuetaan asiakkaan itsenäistä muuttoa muuttorahalla. Muuttokustannuksia haetaan normaalisti perustoimeentulotuen hakemuksella. Hakemuksella tiedustellaan muuttoon liittyen.

Perustoimeentulotukea ei yleensä myönnetä takautuen. Hae perustoimeentulotukea sille kuukaudelle jolloin muutto tapahtuu.

Ystävällisesti
Susanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi