Asumislisän anominen Erasmusvaihtoon lähtiessä

Miten opiskelijan asumista tuetaan? Opintotuen asumislisä vai yleinen asumistuki? Kysy eri asumismuotojen ja –tapojen vaikutuksesta: yhdessä tai erikseen, vuokralla tai omistusasunnossa, opiskeluaikana tai kesällä.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Joel6677
Viestit:1
Liittynyt: 17 Kesä 2019, 14:43

Asumislisän anominen Erasmusvaihtoon lähtiessä

Lukematon viesti Kirjoittaja Joel6677 » 17 Kesä 2019, 15:02

Olen menossa Erasmusvaihtoon syksyllä Itä-Eurooppaan. Mitä dokumentteja vaaditaan Kelaan toimitettavaksi saadakseni vaihtokohteen asumispaikkaan asumislisää suomalaisesta korkeakoulusta saamani certificaten lisäksi? Tällä hetkellä Suomessa opiskellessani en ole asumislisään oikeutettu. Jos asun opiskellessani vaihtokohteessa hostelissa, jossa kulut ovat kuukaudessa noin 320 euroa, minkälainen dokumentti riittää todisteeksi tästä ja saako siihen asumislisää? Jos teen paikkaan varauksen ja saan sieltä vahvistuksen, riiittääkö se Kelalle todisteeksi? Entä miten Kela suhtautuu ja miten siitä ilmoitetaan, jos asumispaikka vaihtuu kesken vaihdon johtuen esimerkiksi siitä, että asumismuodossa on jokin ongelma?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33896
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Asumislisän anominen Erasmusvaihtoon lähtiessä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 18 Kesä 2019, 14:48

Hei Joel6677!

Ulkomailla opiskeleva voi hakea asumismenoihin opintotuen asumislisää ja yleensä riittää, että hakemukseen ilmoitetaan ulkomaan asumismenoista sekä asunnon osoite. Vuokrasopimusta tai muuta todistusta ei siis tarvitse toimittaa.

Ohjeita ulkomaan opintotuen (opintorahan, asumislisän ja lainatakauksen) hakemiseen löydät osoitteessa:
www.kela.fi/opintotuki-ulkomaille-nain-haet

Kaikista olosuhdemuutoksista tulee ilmoittaa ja sen voi tehdä kätevästi verkkoasiointipalvelun kautta. Tarvittaessa asiasta pyydetään lisäselvitystä.

Ystävällisin terveisin
Taru | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi