Asumistuen lakkauttaminen ja takaisinperintä

Kysy maksujärjestelyistä sopimisesta. Millaiset osamaksujärjestelyt ovat mahdollisia? Miten voi välttää ulosottoperinnän?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
Suz93
Viestit:2
Liittynyt: 07 Elo 2019, 21:19

Asumistuen lakkauttaminen ja takaisinperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Suz93 » 07 Elo 2019, 21:34

Lakkautin asumistukeni 1.9.2019 alkaen, koska aloitin elokuussa uuden työn. Olen tähän kesään saakka ollut opiskelija ja tuloni ovat olleet hyvin vaihtelevat, joten en ole varma, onko takaisinperittävää kertynyt. Kelalta saamassani lakkautuspäätöksessä ei ollut mitään mainintaa liikamaksuista, vaikka luin tältä palstalta, että niiden pitäisi näkyä lakkautuspäätöksessä, jos niitä on. Voinko siis näin ollen olettaa, ettei liikamaksuja ole kertynyt? Jos on, milloin voin odottaa Kelan perivän ne takaisin? Vuoden päästä, vuoden vaihteessa vai kuukauden päästä? Oman talouteni suunnittelua helpottaisi tieto, milloin suunnilleen Kelalla on tapana tarkistaa takaisinperittävä summa asumistuen lakkautuksen jälkeen. Näkeekö Kela esimerkiksi tällä hetkellä jostain automaattisesti tänä vuonna tähän mennessä tienaamani tulot, vai odottaako se, kunnes koko kalenterivuoden tulot ovat selvillä ja perii sitten takaisin?

Avatar
Kela | perintä
Viestit:560
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Asumistuen lakkauttaminen ja takaisinperintä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 08 Elo 2019, 07:47

Hei Suz93,

Siirsin kysymyksesi Kysy opiskelijoiden etuuksista -palstalle Opiskelijan asuminen ja asumislisä -osioon. Pääset kysymykseesi tästä.

Ystävällisin terveisin
Hilla | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi