Ulkomaalaisen vaimon sotilasavustuksen hakeminen

Kuinka haen sotilasavustusta? Kuka voi hakea? Milloin jätän hakemuksen? Mitä liitteitä hakemukseen tarvitaan? Kysy ja keskustele sotilasavustuksen hakemisesta.

Valvoja: Kela | asevelvollisen tuet

Avatar
varusmies-ulkomailta

Ulkomaalaisen vaimon sotilasavustuksen hakeminen

Lukematon viesti Kirjoittaja varusmies-ulkomailta » 09 Elo 2019, 10:51

Olen varusmiespalveluksessa. Miten ulkomaalainen aviopuolisoni, jolla ei ole Suomessa Sosiaaliturvatunnusta tai pankkitiliä voi hakea sotilasavustusta?

Olen hakenut sotilasavustusta omissa nimissäni, mutta hakemukseni hylättiin, sillä hakemuksen tekijä ei ollut aviopuolisoni. Hain sotilasavustusta ennen palvelun alkua. Maksetaanko sotilasavustus takautuvasti kun se hyväksytään?

Avatar
Kela | asevelvollisen tuet
Viestit:1332
Liittynyt: 20 Touko 2015, 17:13

Re: Ulkomaalaisen vaimon sotilasavustuksen hakeminen

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | asevelvollisen tuet » 12 Elo 2019, 09:47

Hei varusmies-ulkomailta!

Puolisosi hakee tosiaan sotilasavustuksen koska olette avioliitossa. Hän voi täyttää paperilomakkeen ja merkitä siihen syntymäaikansa. Avustus maksetaan hakijan ilmoittamalle tilille Suomessa sijaitsevaan rahalaitokseen. Jos siis teidän perheellä on jokin pankkitili Suomessa, voi sen ilmoittaa hakemuksessa.

Sotilasavustuksessa ei ole takautuvaa hakuaikaa eli avustus voidaan myöntää aikaisintaan hakemuskuukauden alusta. Voitte toki hakea pidemmältäkin ajalta ja selvittää tilannetta hakemuksessa niin asia katsotaan sitten tarkemmin.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela asevelvollisen tuet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi