Kaksi aktiivisuutta kerryttävää eri koulutusta saman päivän aikana

Miten aktiivimalli voi muuttaa työttömyysturvaani? Miten aktiivisuuden ehdot täyttyy? Kysy ja keskustele työttömyysturvan aktiivimallista.

Valvoja: Kela | työttömyysturva

Avatar
Lamma58

Kaksi aktiivisuutta kerryttävää eri koulutusta saman päivän aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja Lamma58 » 13 Elo 2019, 13:56

Hei

Osallistuin neljänä päivänä ammattiliiton järjestämään, ns. aktiivimallikelpoiseen, työllistymistä tukevaan toimintaan. Kolmena päivänä toimintaa oli kokopäiväisesti, mutta neljäntenä päivänä oli eri aiheista kaksi puolen päivän mittaista koulutusta. Molemmat puolen päivän mittaiset koulutukset ilmoitettiin aktiivimallikelpoiseksi, ja niistä annettiin osallistumistodistukset työttömyysetuuden maksajalle hakemuksen liitteenä toimitettavaksi. Osallistumistodistuksia minulla nyt siis on yhteensä viisi kappaletta viidestä eri tilaisuudesta.

Kysymys: Olenko nyt täyttänyt aktiivisuusedellytyksen osallistuttuani viiteen eri aktiivisuutta kerryttävään tilaisuuteen neljän eri viikonpäivän aikana? Vai tulkitaanko työttömyysturvalakia kirjaimellisesti, ja edellytetään aktiivisuutta kerryttävään toimintaan osallistumista kirjaimellisesti viitenä eri päivänä (riippumatta siitä, että on osallistunut viiteen eri tilaisuuteen)?

En löytänyt mistään tähän kysymykseen vastausta. Kiitos teille jo etukäteen yksiselitteisestä ja selvästä vastauksestanne!

Avatar
Kela | työttömyysturva
Viestit:14101
Liittynyt: 20 Huhti 2015, 15:11

Re: Kaksi aktiivisuutta kerryttävää eri koulutusta saman päivän aikana

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | työttömyysturva » 13 Elo 2019, 14:25

Hei Lamma58!

Aktiivisuusvaatimuksen voi täyttää sillä, että on osallistunut tarkastelujakson aikana vähintään viisi päivää työllistymistä tukevaan toimintaan. Tässä lasketaan päiviä, ei osallistumiskertoja.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela työttömyysturva
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi