Vuokravakuus opiskelijalle

Voinko saada toimeentulotukea asumismenoihin? Mitä jos rahani eivät riitä elämiseen? Voiko Kelasta saada vuokravakuuden? Kysy ja keskustele eri menojen vaikutuksesta toimeentulotukeen.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Suomalainen555
Viestit:6
Liittynyt: 22 Heinä 2019, 12:37

Vuokravakuus opiskelijalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Suomalainen555 » 17 Elo 2019, 19:50

Vuokravakuuteen liittyen olisi kysymys. Opiskelija muuttaa opiskelu paikan saatuaan toiselle paikkakunnalle ja tarvitsee oman asunnon. Asunto löytyy kyseisen kunnan omistamista asunnoista. Opiskelija saisi asuntoon hyvät opiskelija alennukset. Vuokra mikä normaalisti olisi hieman päälle 500e laskee alle kahden sadan. Kyseessä on siis kaksio. Opiskelijan mukana paikkakunnalle muuttaisi hänen tyttöystävänsä joka ei ole opiskelija juuri nyt vaan on sairaslomalla henkisten vaikeuksien vuoksi. Toivuttuaan hän aikoo palata koulun penkille. Onko tämänlaisessa tilanteessa mahdollista saada tukea kelalta vuokravakuuden kanssa joka on 400e/800e? Opiskelijan tulot ovat opintotuki ja satunnaiset ansiotulot ja tyttöystävän tulot koostuvat sairauspäivä rahasta elikkä vuokravakuuden maksaminen tuottaisi paljon vaikeuksia.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13624
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Vuokravakuus opiskelijalle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 19 Elo 2019, 08:42

Hei Suomalainen555!

Valitettavasti tällä palstalla emme voi ennakkoon luvata, että saatteko vuokravakuuden vai ette. Ainut tapa asia selvittää on tehdä toimeentulotukihakemus ja hakea samalla vuokravakuutta. Hakemuksen lisätietoihin kannatta selvittää muuton syitä ja kokonaistilannetta.

Kun mietitte oikeutta etuuteen, kannattaa tutustua tähän ohjeistukseen: www.kela.fi/toimeentulotuki-vuokravakuudet.

Terveisin
Riikka | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi