Koulumatkatuki

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Nipsu12

Koulumatkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Nipsu12 » 27 Elo 2019, 17:44

Hei. Kysymys koulumatkatuesta. Lapseni kulkee junalla kouluun ja on oikeutettu koulumatkatukeen. Tällä hetkellä hän on 16v ja pääsee matkustamaan lastenlipulla eli puoleen hintaan. Kun hän täyttää 17v hinta muuttuu. Opiskelija alennuksen saa tämän jälkeen kertalippuun tai 10 kerran sarjalippuun. Kuukausilippuun opiskelija alennusta ei saa. Kuukausilippu on käytännössä on kätevin tapa matkustaa junalla, kun ei tarvitse joka päivä ostaa erillistä lippua tai ilmoittaa sarjalipun käytöstä. Myöntääkö kela koulumatkatuen kuukausilippuun vaikka hinta olisi hivenen arvokkaampi?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32869
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Koulumatkatuki

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 29 Elo 2019, 12:58

Hei Nipsu12!

Koulumatkatukea voidaan kyllä myöntää myös kuukausilippuihin. Teidän tulisi tarkistuttaa koulumatkatuki kun lipun hinta nousee. Yleensä lippu maksetaan itse ja sitten Kela korvaa halvimman opiskelijalle myytävän kuukausilipun hinnan ja 43 euron maksuosuuden erotuksen.

Ystävällisin terveisin
Niina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi