Opintotuki kerätessä graduaineistoa ulkomailla

Valitse tämä, jos kysymyksesi ei sovi mihinkään muuhun keskustelualueeseen. Voit kysyä esimerkiksi opintolainan takaisinmaksusta ja korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksusta. Miten toimia, jos sairastut, saat lapsen tai jos intti/sivari kutsuu.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Biologi

Opintotuki kerätessä graduaineistoa ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja Biologi » 08 Syys 2019, 11:36

Hei!

Onko mahdollista nostaa opintotukea ja ulkomailla opiskeluun tarkoitettua suurempaa opintolainamäärää kesä-elokuussa, jos kerää ulkomailla aineistoa gradua varten (työmäärä vastaisi todellisuudessa n. 50 op, mutta gradun ollessa vain 30op, aineiston keruun osuudeksi tullee n. 15 op). Millaisia dokumentteja tähän tarvittaisiin?

Kiitos avustanne!

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33896
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintotuki kerätessä graduaineistoa ulkomailla

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 09 Syys 2019, 11:37

Hei

Jos ulkomailla asutaan ja opiskellaan opinnoista johtuvasta syystä, voit hakea ja saada ulkomaan opintotuet. Kertomasi tilanne on sellainen. Tee asiointipalvelussamme opintotuen muutosilmoitus: Ilmoitan muusta muutoksesta tai haen lisätukea > Suoritettaviin opintoihin liittyvä opiskelujakso ulkomailla. Ilmoita Lisätietoja-kohdassa, mistä on kyse. Liitteitä ei tarvita. Jos asian käsittelijä kaipaa lisäselvityksiä, niitä pyydetään sinulta. Voinet siinä (epätodennäköisessä) tilanteessa saada varmastikin esim. graduohjaajan todistuksen asiasta.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi