Opintolainahyvitys ja opintotuki kesällä

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Opintolainajatuki

Opintolainahyvitys ja opintotuki kesällä

Lukematon viesti Kirjoittaja Opintolainajatuki » 09 Syys 2019, 11:23

1. Opiskelen yliopistossa ensimmäistä vuotta. Tutkinto on viisivuotinen (kandi + DI). Jos nostan opintolainaa vasta toisena vuonna, olenko silti oikeutettu täyden viiden vuoden opintolainahyvitykseen (eli tuo 6 200€ kunhan nostan yli 18 000€)?
2. Onko opintolainahyvitykseen oikeuttava tahti tuo viiden vuoden tahti, vai sallitaanko yhden vuoden viivästys? Opintolainahyvitys laskuri ilmoittaa viimeiseksi valmistumispäivämääräksi 31.07.2025 vaikka viiden vuoden tahdilla valmistuisin 2024.
3. Kuinka monta opintopistettä on saatava kesän aikana (1.6-31.8), jotta on oikeutettu täyteen opintotukeen jokaiselta kuukaudelta?

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:31887
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolainahyvitys ja opintotuki kesällä

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 09 Syys 2019, 11:57

Hei

1. Sillä ei ole opintolainahyvityksessä merkitystä, miten opintolainaa nostaa korkeakouluopintojen aikana. Jos korkeakouluopintojen aikana on nostettu hyvityksessä huomioitava opintolainan enimmäismäärä, silloin on mahdollista saada hyvityksen enimmäismäärä. Tutkimme lainamäärän tutkinnon suorittamislukukauden viimeisen päivän lainasaldon mukaan.

2. Korkeakoulututkinnoilla on niiden laajuuden mukaiset tavoitteelliset suorittamisajat. Opintolainahyvityksen voi kuitenkin saada, vaikka ylittäisi tavoiteajan määrätyn verran. Ylemmässä korkeakoulututkinnossa tämä määrätty aika on yksi lukuvuosi. Tutkinto on siis suoritettava enintään tavoiteaika + 1,0 lukuvuosi. Voit luottaa hyvityslaskurin antamaan vastaukseen.

3. Kesäopintotuki myönnetään korkeakouluopiskelijalle niille kuukausille, joille hän kesäopintotukea hakee. Ei ole mitään erillisiä määräyksiä kesäajalla suoritettavien opintojen määrästä. Koko lukuvuotta ja koko opiskeluaikaa koskevat opintojen riittävän edistymisen määräykset pätevät tällöinkin. Kannattaa myös käyttää omaa harkintaa sen suhteen, milloin ja miten käyttää opintotukikuukausiensa rajallista määrää.

Ystävällisin terveisin
Ilpo | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi