Koulumatkatuki, kun monta lyhyttä matkaa

Tukea päivittäisiin koulumatkoihin lukiolaiselle ja ammatillisen peruskoulutuksen opiskelijalle. Miten sitä haetaan ja maksetaan? Entä jos muutan? Saanko tukea työssäoppimisjakson ajalle?

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
lukiolaisen_huoltaja

Koulumatkatuki, kun monta lyhyttä matkaa

Lukematon viesti Kirjoittaja lukiolaisen_huoltaja » 09 Syys 2019, 15:11

Hei,

Onko tosiaan niin, ettei koulumatkatukea voi saada sillä perusteella, että lukiolaisen koulumatka koostuu kahdesta yhteensä 4,6km bussimatkasta + 10km junamatkasta? Eli bussilla siirtymisiä aseman ja kodin sekä aseman ja koulun välillä ei lasketa mukaan kokonaiskustannuksiin, koska ne eivät yhteensä ole yli 5km. En ymmärrä tätä logiikkaa, koska kokonaismatka koululle kuitenkin on yli 10 km, kokonaiskustannukset paikallisbussilipuilla + VR:llä ovat yli 54e/kk ja matkoja kertyy viikossa yli 7.

Yst.terv.
Jukka

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:33375
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Koulumatkatuki, kun monta lyhyttä matkaa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 10 Syys 2019, 08:49

Hei lukiolaisen_huoltaja!

Koulumatkatukeen on oikeus, kun koulumatka kotoa koululle on kokonaisuudessaan vähintään 10 kilometriä, kokonaiskustannukset ovat yli 54 euroa kuukaudessa ja yhdensuuntaisia koulumatkoja on vähintään 7 viikossa.

Kun matka koostuu useammasta eri kulkutavasta, koulumatkatukena korvataan vain sellaisia matkaosuuksia, joiden pituus on vähintään viisi kilometriä. Jos matkaan sisältyy useita alle viiden kilometrin matkaosuuksia ja ne ovat yhteensä vähintään viisi kilometriä, myös näiden matkojen osalta on oikeus koulumatkatukeen. Tällöin lyhyet matkat maksetaan opiskelijalle itselle itse järjestetyn kulkutavan mukaan laskettuna.

Mikäli olette saanut jo päätöksen koulumatkatuesta ja siinä on jotakin epäselvää, teidän kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun, jossa päätöstä voidaan tarkemmin arvioida.

Ystävällisin terveisin
Eveliina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi