Fysioterapia/urheiluvamma

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Fys

Fysioterapia/urheiluvamma

Lukematon viesti Kirjoittaja Fys » 12 Syys 2019, 10:08

Hei!

Korvaako Kela kilpaurheilussa syntyneen vamman fysioterapiakuluja? Vamman takia on tehty leikkaushoito ja vamma vaatii fysioterapiaa, jotta mm. työkyky palautuisi ja urheilu olisi mahdollista. Urheilulajia varten on otettu oma vakuutuksensa, mutta vakuutus ei sisällä fysioterapiakuluja.

Jos Kela korvaa fysioterapiakuluja tässä tapauksessa, millä lomakkeella korvausta haetaan? Lomake SV127 sisältää mahdollisuuden valita vain liikennevahingon tai työtapaturman kustannusten aiheuttajaksi.

Kiitos!

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10137
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Fysioterapia/urheiluvamma

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 13 Syys 2019, 13:08

Hei Fys!

Kela korvaa osan yksityislääkärin määräämien tutkimusten ja hoitojen kustannuksista, jos tutkimukset ja hoidot ovat tarpeellisia asiakkaan sairauden vuoksi. Korvaus on enintään korvaustaksan määrä. Korvaustaksat löytyvät taksaluettelosta. Lisätietoja osoitteessa www.kela.fi/sairaanhoito_tutkimus-ja-hoito.

Fysioterapiasta korvauksia voi hakea jälkikäteen hakemuslomakkeella SV127, mikäli korvausta ei ole annettu suorakorvauksena jo hoitopaikassa. Liitä mukaan hoitopaikan täyttämät lomakkeet lääkärin antamasta hoidosta tai lääkärin määräämästä tutkimuksesta ja hoidosta. Toimita liitteeksi myös vakuutusyhtiön kielteinen päätös, mikäli sinulla sellainen on.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi