Reseptit

Mihin menoihin haen toimeentulotukea Kelasta ja mihin kunnasta? Voiko Kela välittää puolestani tietoja kuntaan? Kysy ja keskustele Kelan ja kunnan hoitamasta toimeentulotuesta.

Valvoja: Kela | toimeentulotuki

Avatar
Elakkeella

Reseptit

Lukematon viesti Kirjoittaja Elakkeella » 15 Syys 2019, 15:55

Menin kipeän jalkani kanssa apteekkiin samalla kun hoidin muitakin asioita kaupungilla. (sain kyydin) vaan yksi lääke oli päivän liika aikasin. Olisi pitänyt tulla seuraavana päivänä vasta. Lähdin ilman sitä ja sain vasta n. 2.n viikon kuluttua uuden kyydin kunnes sain lääkkeeni. Eli olin sen kaksi viikkoa ilman. Kyse oli mielialalääkkeestä jota yksin jäätyäni joudun jonkin aikaa käyttämään. Apteekissa oltiin sitä mieltä että se on just eikä melkein. Masennuin eikä lääkeannos enää piisannutkaan vaan sitä piti lisätä sen jälkeen tuplasti.

Avatar
Vieras

Re: Reseptit

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 15 Syys 2019, 17:15

Kyllä kelassa ollaan tarkkoja siitä koska lääkkeet voi hakea.Että ei se pelkästään sinun kohdalla ole tiukkaa.

Avatar
Vieras

Re: Reseptit

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 15 Syys 2019, 18:54

Itse kun käyn apteekissa hakemassa näitä 3 kk settejä niin pyydän apteekkaria merkkaamaan päivämäärä jolloin aikaisintaan voi tulla seuraavan kerran. Viimetinkaan ei kannata jättää johtuen että on nykyään toimitusvaikeuksiakin ollut ja toimeentulotukiasiakkaalla vielä sellainen asia että Kela vaatii aina halvimman version k.o lääkkeestä ja jos ei satu olemaan niin silloin joko maksat erotuksen tai tulet uudestaan kun se halvin rinnakkaislääke on.

Avatar
Kela | toimeentulotuki
Viestit:13022
Liittynyt: 30 Marras 2016, 11:47

Re: Reseptit

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | toimeentulotuki » 16 Syys 2019, 10:56

Hei Elakkeella!

Edellisen lääkeostosi ajankohta vaikuttaa siihen, milloin voit ostaa seuraavan kerran lääkettä niin, että saat ostosta suorakorvauksen apteekissa. Korvausta voi saada uudesta lääke-erästä sen jälkeen, kun aiemmin ostettu erä on käytetty lähes kokonaan lääkkeen määrääjän antaman ohjeen mukaisesti.

Toimeentulotuella maksettavaa lääkemäärää on rajoitettu siten että kerralla voit saada kerralla enintään 3 kuukauden hoitoa vastaavan määrän lääkettä. Uuden lääke-erän saat vasta, kun edellinen erä on käytetty lääkkeen määrääjän ohjeen mukaan lähes kokonaan loppuun. Toimeentulotukipäätöksellä saa täten vain rajoitetun määrän lääkettä, ei voi ostaa esimerkiksi vuoden tarpeiksi.

Ystävällisin terveisin
Hanna | Kela toimeentulotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi