Opintolaina ulosotossa

Kysy maksujärjestelyistä sopimisesta. Millaiset osamaksujärjestelyt ovat mahdollisia? Miten voi välttää ulosottoperinnän?

Valvoja: Kela | perintä

Avatar
Vieras

Opintolaina ulosotossa

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 04 Loka 2019, 03:02

Jouduin päästämään ulosottoon opintolainani, noin 10 tuhatta.
Minulla oli ennestään pari tuhatta euroa muualle velkaa mistä syystä kela ei suostunut sopimaan kanssani maksusuunnitelmaa tuohon opintolainaan, vaan laittoi sen ulosottoon..
Olen nyt maksanut muut velat pois ja ainoa velka mitä siellä on on tuo opintolaina.
Mietin että onko mahdollista vetää tuota opintolainaa ulosotosta takaisin kelalle, ja sopia uudestaan maksujärjestelystä? Opiskelen seuraavat 4 vuotta, joten ulosoton kautta ei saada perittyä yhtään mitään. Pystyisin siis lyhentämään tuota velkaa suoraan kelalle, kun ei menisi ainakaan niitä ulosoton kuluja yms. Onko tällainen ylipäätänsä mahdollista?

Avatar
Kela | perintä
Viestit:564
Liittynyt: 25 Huhti 2017, 16:10

Re: Opintolaina ulosotossa

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | perintä » 07 Loka 2019, 12:48

Hei!

Sinun kannattaa ottaa yhteyttä Kelan perintäkeskukseen ja selvittää, onko ehdottamasi järjestely mahdollista.

Koska olet opiskelija, sinulla saattaa olla oikeus opintolainan takaussaatavan koronmaksuvapautukseen. Kela voi myöntää vapautuksen opintolainan takaussaatavan koron maksamisesta ajalta, jolta keskimääräiset veronalaiset tulosi eivät ylitä tulorajaa. Voimassa olevan tulorajan voit tarkistaa verkkosivuilta Opintolainan takaussaatavan perintä.

Voit hakea vapautusta koron maksamisesta hakemuslomakkeella OG6 Maksuvapautus opintolainan takaussaatavasta. Täytä hakemus Kelan verkkosivuilta (www.kela.fi/lomakkeet) ja lähetä se liitteineen Kelan asiointipalvelussa (www.kela.fi/asiointi).


Ystävällisesti
Rhea | Kela perintä
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi