Asumistuki ulkomaalaiselle

Miten pääsen Suomen sosiaaliturvaan? Miten saan Kela-kortin? Voinko saada työttömyysturvaa tai perhe-etuuksia? Vaikuttavatko lähtömaan etuudet Kelan etuuksiin? │ How can I become covered by the Finnish social security system? How can I get a Kela card? Can I receive unemployment benefits or family benefits? Do benefits from the country of origin affect the benefits paid by Kela?

Valvoja: Kela | kansainväliset asiat

Avatar
tulppu1

Asumistuki ulkomaalaiselle

Lukematon viesti Kirjoittaja tulppu1 » 15 Loka 2019, 11:31

KYSYK

Hei! Asumme poikaystäväni kanssa, joka on EU:n kansalainen, samassa taloudessa. Onko hänellä siis nyt oikeus saada asumistukea, kun se uusi sääntö on tullut voimaan, missä ulkomaalaisen täytyy tienata tietty määrä rahaa kuukaudessa saadakseen tukia? Hän opiskelee ja käy myös töissä, sekä tienaa Kelan määrätyn summan kuukaudessa. Hän täytti elokuussa hakemuksen, missä hän ymmärtääkseni haki oikeutta etuuksiin, mutta voimmeko silti laittaa jo asumistukihakemusta eteenpäin?

Avatar
Vieras

Re: Asumistuki ulkomaalaiselle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 15 Loka 2019, 14:02

Kuulutte samaan ruokakuntaan ja asumistuki on teille yhteinen.Molempien tulot huomioidaa.Poikaystäväsi ei voi hakea asumistukea itselleen vaan haette sen yhteisesti.

Avatar
Vieras

Re: Asumistuki ulkomaalaiselle

Lukematon viesti Kirjoittaja Vieras » 15 Loka 2019, 17:47

Kyllä minä tuon tiedän, en tarkoittanut sitä. Poikaystäväni täytti elokuussa hakemuksen, joka antaa hänelle valtuudet hakea tukia samoilla oikeuksilla kuin suomalainenkin. Mutta huhtikuussa tuli muutos, missä ulkomaalaisen täytyisi vain tienata töistä tietty summa kuukaudessa, että hän saisi etuuksia. Voimmeko siis jo hakea yhdessä asumistukea, vaikka tuosta hänen täyttämästä hakemuksesta ei ole kuulunut vielä vastausta.

Avatar
Kela | kansainväliset asiat
Viestit:832
Liittynyt: 14 Helmi 2019, 10:13

Re: Asumistuki ulkomaalaiselle

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | kansainväliset asiat » 16 Loka 2019, 10:08

Hei!

Voitte kyllä yhdessä toimittaa jo asumistuen hakemuksen Kelaan. Katsomme, mikä on tilanteenne ja pyydämme tarvittaessa lisää tietoa, jotta asumistuki voidaan ratkaista kohdallanne. Poikaystäväsi voisi soittaa asiakaspalveluumme (kansainväliset tilanteet: 020 634 0200/ ma –pe, klo 10 – 15), jotta voimme neuvoa häntä ja kertoa, mikä tilanne taas on hänen aiemmin toimittaman hakemuksen kohdalla.

Ystävällisin terveisin,

Mia | Kela kansainväliset asiat
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta http://www.kela.fi/asiointi

Avatar
tulppu1

Re: Asumistuki ulkomaalaiselle

Lukematon viesti Kirjoittaja tulppu1 » 27 Maalis 2020, 11:21

Kiitos vastauksesta!