Opintolaina x3

Yliopistot ja ammattikorkeakoulut, Suomessa ja ulkomailla. Opintotuen lisäksi ateriatuki sekä opintolainahyvitys ja –vähennys. Kysy opintojen riittävästä edistymisestä tai enimmäistukiajasta.

Valvoja: Kela | opintotuki

Avatar
Opintolaina x3

Opintolaina x3

Lukematon viesti Kirjoittaja Opintolaina x3 » 22 Loka 2019, 15:14

Moikka

Olen perumassa opintotukeni ens vuoden tammi ja helmikuulta, koska siirryn aikuiskoulutustuelle. Silloinhan minulta lähtee myös opintolaina. Mutta haen sitten tammikuussa aikuiskoulutustuen kautta opintolainaa niille kahdelle kuukaudelle.. Mutta sitten taas maaliskuussa aikuiskoulutus tukeni päättyy ja haen taas opintotukea ja uudelleen opintolainaa. Kysymys kuuluu, miten käy lainan/lainojen kanssa? Kerätäänkö ne kaikki yhteen, vai onko minulla sitten 3 eri opintolainaa, joista kaikista menee kulutkin?

Kysyin jo pankista, mutta he kehottivat kysymään teiltä, koska ”Kela tekee nämä takauspäätökset, pankista haetaan lainaa sen mukaisesti.”

Kiitos jo etukäteen

Avatar
Kela | opintotuki
Viestit:32361
Liittynyt: 25 Syys 2014, 13:24
Paikkakunta: KELA

Re: Opintolaina x3

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | opintotuki » 23 Loka 2019, 14:19

Hei Opintolaina x3!

Kyseisessä tilanteessa sinulle annetaan kolme eri opintolainan valtiontakaus päätöstä. Aikuiskoulutustuen ajaksi voit hakea aikuiskoulutustuen opintolainan. www.kela.fi/opintolaina-aikuisopiskelijoille.

Pankin kanssa sinun tulee sopia lainan nostosta sekä lainan ehdoista. Eli pankin kanssa sinun tulee sopia siitä ovatko kaikki yhtä lainaa vai esimerkiksi kolme erillistä lainaa.

Ystävällisin terveisin
Elina | Kela opintotuki
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi