Lääkkeiden ostamiseen avustus

Mitä korvataan yksityislääkärin palkkioista tai hammashoidosta? Mitä korvauksia saan lääkkeistä? Mitä matkoja korvataan?

Valvoja: Kela | sairausetuudet

Avatar
Mks2019
Viestit:5
Liittynyt: 29 Loka 2019, 22:50

Lääkkeiden ostamiseen avustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Mks2019 » 29 Loka 2019, 23:08

Olen perheellinen, päätoiminen amk opiskelija. Saan aikuiskoulutustukea vielä jonkun kuukauden ja nyt hain opintolainaa. Perussairauteeni minulla lääkkeenä biologinen lääke, jonka kustannukset kovat. Eli tammikuussa, ekalla apteekkikäynnillä, tulee lääkekatto täyteen. Koska tuloni ovat tippuneet paljon opiskelun takia, olenko oikeutettu hakemaan jostain tukea tuohon? Saanko harkinnanvaraista tai täydentävää vain jos saan toimeentulotukea? En siis muuhun elämiseen tarvitse tukea.

Avatar
Kela | sairausetuudet
Viestit:10137
Liittynyt: 21 Syys 2015, 09:39

Re: Lääkkeiden ostamiseen avustus

Lukematon viesti Kirjoittaja Kela | sairausetuudet » 30 Loka 2019, 14:03

Hei Mks2019!

Viestistäsi ei selviä onko biologiseen lääkkeeseesi haettu erityiskorvausoikeutta ja jos on, onko kustannukset siitä huolimatta korkeat. Jos erityiskorvausoikeutta ei ole haettu, kannattaa ottaa lääkäriin yhteyttä ja selvittää voiko sellaista hakea kyseiselle valmisteelle. Erityiskorvausoikeutta haetaan B-lausunnon perusteella. Lisätietoja erityiskorvausoikeudesta voit lukea osoitteessa: www.kela.fi/laakkeet_erityiskorvaus.

Siirsin kysymyksesi toimeentulotuen osalta toimeentulotuen palstalle, kysymykseesi pääset suoraan tästä.

Ystävällisin terveisin
Tiina | Kela sairausetuudet
Kelan sähköiset asiointipalvelut löydät osoitteesta www.kela.fi/asiointi